Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Τοπικές εκλογές πανεθνικής σημασίας

Το πολιτικό πρόβλημα της χώρας στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης και στις τοπικές εκλογές

Και η Ενωση Σοβιετικών αξιωματικών καλεί σε υπερψήφιση του Νιαζίπ Σαρβάροφ, Γραμματέα της ΚΟ του Σβερντλόφσκ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος των κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ), που υποστηρίζεται και από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ,) για το αξίωμα του κυβερνήτη της περιοχής του Σβερντλόφσκ, στις εκλογές της 7/9/2003.

Ο Βίκτορ Τιούλκιν - Συμπρόεδρος της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που περιοδεύει αυτές τις μέρες στην περιοχή του Σβερντλόφσκ σε δήλωσή του στο «Ρ» σημείωσε ότι «το κύριο ζήτημα που τίθεται και σε αυτές τις τοπικές εκλογές είναι το πολιτικό ζήτημα της χώρας. Ο σημερινός κυβερνήτης του Σβερντλόφσκ Ε. Ρόσελ, εκλεχτός της κυβέρνησης και του Προέδρου, αλλά κι οι άλλοι 4 υποψήφιοι, ενώ περιγράφουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα του λαού, επί της ουσίας υποστηρίζουν τη γραμμή της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, της αύξησης των δημοτικών τελών, τη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πολιτική της συνέχισης της καταλήστευσης του πλούτου της χώρας από το μεγάλο κεφάλαιο. Κόντρα σ' αυτή την πολιτική κατεβαίνει στο Σβερντλόφσκ μόνο ο Ν. Σαρβάροφ, κοινός υποψήφιος των ΚΚ, αλλά και των άλλων λαϊκο-πατριωτικών δυνάμεων. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι και στις τοπικές εκλογές να ενισχύσουν σήμερα τέτοιους υποψηφίους, να δυναμώσουν τη γραμμή της αντίστασης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής».

Καταγγελία του ΚΚΡΟ

Εν τω μεταξύ ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ με επιστολή του προς τον Α. Βεσνιακόφ, Πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (ΚΕΕ) της χώρας, καταγγέλλει σοβαρές παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας σε βάρος του Στανισλάβ Μάεφσκι - βουλευτή του κόμματος κι υποψήφιου κυβερνήτη για την περιοχή του Ομσκ, στις εκλογές της 7/9/2003. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στον υποψήφιο του ΚΚΡΟ δεν παραχωρείται ο δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος στα τοπικά ΜΜΕ, σε αντίθεση με όλους τους άλλους υποψηφίους. Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ ζητά την παρέμβαση της ΚΕΕ για τη χρήση αυτού του δικαιώματος από τον υποψήφιο του ΚΚΡΟ.


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ