Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΣΤΙΒΕΝ ΦΡΙΑΡΣ
«Βρώμικα όμορφα πράγματα»

Ο Οκι, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στη μια δουλιά του ως οδηγός ταξί χωρίς άδεια και στην άλλη ως ρεσεψιονίστ σ' ένα μάλλον κακόφημο ξενοδοχείο. Προσπαθώντας να γλιτώσει μερικά χρήματα, ο Οκι μοιράζεται το ίδιο διαμέρισμα με μια κοπέλα από την Τουρκία, που αναζητά πολιτικό άστυλο. Τη Σενάι, η οποία δουλεύει ως καμαριέρα στο ίδιο ξενοδοχείο.

Για τους τουρίστες το Λονδίνο είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, ένας συνδυασμός από αξιοθέατα και ιστορικά κτίρια. Αλλά όπως κάθε σύγχρονη πόλη, έχει μια σκοτεινή πλευρά. Ανθρώπους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, που κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν χρήματα και να βρουν μια καινούρια ζωή και ακούνε στο «όνομα» οικονομικοί μετανάστες.

Ο Στίβεν Φρίαρς θίγει ευρηματικά την κοινωνική ανισότητα και παρουσιάζει τους μετανάστες στην πραγματική τους διάσταση, ενώ παράλληλα δίνει στην ιστορία του έναν τόνο μυστηρίου, που την κάνει να έχει έναν «εμπορικό» ρυθμό. Ετσι χωρίς να μείνει κανένας παραπονεμένος, ο Στίβεν Φρίαρς περνά τα μηνύματά του και κάνει μια καλή ταινία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ