Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ
Την Πέμπτη, 11 Σεπτέμβρη, έξω από τον ΟΑΕΔ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των ανέργων και των εργαζομένων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Καλαμάκι στις 11 Σεπτέμβρη, ενάντια στην ανακοίνωση - βόμβα της κυβέρνησης να προσφέρει τσάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία! Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, απευθύνει με ανακοίνωσή της και η γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων - Επιτροπών και Συνδικαλιστών Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αθήνας.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, «είναι το προεκλογικό δώρο προς τους βιομήχανους και τα μονοπώλια. Ο άνεργος θα δουλεύει χωρίς να πληρώνεται από τον εργοδότη παρά μόνο θα παίρνει το άθλιο και απαράδεκτο επίδομα του ΟΑΕΔ και ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές».

Και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «βιώνουμε μια πολιτική που αντί να διαθέσει τα κονδύλια του ΟΑΕΔ και άλλα κονδύλια για τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους, τα δίνει στους εργοδότες και πριμοδοτεί τα κέρδη τους. Εναν ΟΑΕΔ που οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση ιδιωτικοποιώντας τον είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, υπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για λογαριασμό του οποίου επιδιώκουν να κάνουν τον οργανισμό ακόμα πιο αποτελεσματικό».

Η εκμετάλλευση της αγωνίας των ανέργων συνεχίζεται και στους ΟΤΑ, σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή των ΟΤΑ.

«Πέρα - σημειώνει - των χρόνια συμβασιούχων - ομήρων, έρχονται να προστεθούν 35.000 θέσεις μερικώς απασχολούμενων με μισό μισθό, ωράριο - λάστιχο και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, υπονομεύοντας και στο χώρο μας τη μόνιμη σταθερή δουλιά».

Στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων, τονίζει, και της λειτουργίας του κράτους, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΚΕ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση (επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ ελαστικών μορφών και όχι μόνο μερικής απασχόλησης) ως δούρειος ίππος για το πέρασμα της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής φορτώνοντας η ίδια συνάμα νέα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους με τη λογική της ανταποδοτικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ