Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2003
Οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη

Την πλάτη τους γύρισαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στις προσπάθειες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και του Φόρουμ να αυτοαναγορευτούν σε εκφραστές των συμφερόντων τους. Ετσι, η κινητοποίηση στην οποία καλούσαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην 68η ΔΕΘ, εξελίχθηκε σε μια ακόμη πασαρέλα συνδικαλιστικών στελεχών και αιρετών, γνωστών για την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλο και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου βρήκαν τη θέση τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης B. Παπαγεωργόπουλος, αλλά και ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης. Μαζί τους και τα στελέχη του ΣΥΝ, σε ρόλο κλακαδόρου, παρά τις αρχικές αντιδράσεις τους στην παρουσία των δυο τοπικών αρχόντων στην κινητοποίηση.

Στις ομιλίες των εκπροσώπων του ΕΚΘ, της Πρωτοβουλίας Γένοβα και του Φόρουμ κυριάρχησαν οι γνωστές κορόνες ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, με κυρίαρχο το αίτημα «να ακουστεί η φωνή μας στη διαμόρφωση των εφαρμοζόμενων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που επηρεάζουν απόλυτα την ποιότητα ζωής μας», όπως αναφέρθηκε και στο ψήφισμα της συγκέντρωσης που διάβασε ο γενικός γραμματέας της ΕΔΟΘ Ν. Παρπούδης. Χωρίς να θιχτεί στο ελάχιστο η ουσία της κυρίαρχης πολιτικής που χτυπάει κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα και διογκώνει την ανεργία, οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής ηγεσίας απαίτησαν τη διατήρηση της καρέκλας τους στο τραπέζι του συναινετικού διαλόγου με την κυβέρνηση, ενώ και η ομιλήτρια του Φόρουμ Μ. Μπρεγκάση αναλώθηκε σε ανώδυνη συνθηματολογία για έναν «κόσμο εφικτό» και φραστικούς λεονταρισμούς προς την κυβέρνηση ότι «έστω κι αν είστε πολυάσχολοι, θα αναγκαστείτε να μας ακούσετε».

Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία ΧΑΝΘ, μέσω της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, όπου λίγο αργότερα, με αφετηρία την Καμάρα, κατέληξε και η πορεία του ΝΑΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ