Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
Εαρινά ηχοχρώματα

«Βαφτιστικός» στην Εθνική Λυρική Σκηνή
«Βαφτιστικός» στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Ηδημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη ανεβαίνει την Κυριακή, στη Λυρική Σκηνή. Κύριο χαρακτηριστικό της παραγωγής είναι ότι ακούγεται το πλήρες κείμενο του 1916, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από ηθοποιούς που τραγουδούσαν. Από τότε ο «Βαφτιστικός» έχει διασκεδάσει πολλές γενιές και τα τραγούδια του «Η καρδιά μου χτυπά για σας», «Τον παλιό εκείνο τον καιρό», «Στο στόμα γλυκά φίλησέ με» κ. ά. έχουν πολυτραγουδηθεί. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ανδρέα Πυλαρινού, η σκηνοθεσία των Βασίλη Νικολαΐδη -Δημήτρη Σεϊτάνη, τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Στεφάνου, η διεύθυνση χορωδίας της Φανής Παλαμίδη και η χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη. Παίζουν διαδοχικά οι Λυδία Αγγελοπούλου και Μαρία Σκαρλάτου, Μάρα Θρασυβουλίδου και Βάγια Κωφού, Θάνος Πετράκης και Κωστής Κωνσταντάρας, Αντώνης Κορωναίος και Νίκος Στεφάνου, Θέμης Σερμιέ και Χρήστος Αμβράζης, Γιώργος Σταφέτας και Παύλος Μαρόπουλος.

  • Τραγούδια του δίσκου του «Για πού το 'βαλες καρδιά μου» ερμηνεύει ο Ορφέας Περίδης, σήμερα και αύριο (10μμ), στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15). Με την Καίτη Κουλιά (τραγούδι) παρουσιάζει και παλιότερα τραγούδια του και δημιουργίες άλλων συνθετών.
  • Ο Ψαραντώνης, σπουδαίος λυράρης και δημιουργός, εμφανίζεται μέχρι την Κυριακή, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Στον ίδιο χώρο, αύριο (8μμ), η Ρούλα Λουκούμη επιχειρεί μια «διαδρομή» από τον Καλδάρα και τον Χιώτη ως τον Κιουγιουτζή, τον Λοΐζο και νεότερους συνθέτες.
  • Το «Μαγικό Κουτί»ανοίγει η Τάνια Τσανακλίδου, σήμερα, στο Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, όπου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα παρουσιάζει μέχρι τις 29/3 την επιτυχημένη μουσική της παράσταση, με τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Τη συνοδεύουν οι Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο) και Στράτος Βουγάς (σαξόφωνο).
  • Η Ελλη Πασπαλά, συνοδευόμενη από τους μουσικούς Ντέιβιντ Λιντς και Σταύρο Λάντσια, συνεχίζει μέχρι και αύριο (10.30μμ) τις συναυλίες της, στην «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο).
  • Εργα των Μπετόβεν, Προκόφιεφ, Στραβίνσκι και Σούμαν ερμηνεύει ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος, στο ρεσιτάλ του, σήμερα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (8.30μμ) η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε μια συνάντηση με τον «αγαπημένο των Μουσών», τον Μότσαρτ, με μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό και σολίστ την πιανίστα Ελενα Χούντα, θα παρουσιάσει τις συμφωνίες του αρ. 25 και αρ. 40 σε σολ ελάσσονα και το κοντσέρτο για πιάνο αρ. 23, σε λα μείζονα.
  • Συναυλία πραγματοποιούν ο Βασίλης Λέκκας και η Μαρία Ρουσσέα, σήμερα (7μμ), στο Λύκειο Ν. Ερυθραίας (Σκουφά και Καζαντζάκη). Είσοδος ελεύθερη.
  • Βραδιά τζαζ, με «γεύση» Μανχάταν, σήμερα(9μμ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), με το Κουαρτέτο «Ντένις Τζαζ». Ο ελληνικής καταγωγής Γρηγόρης Ντάνης (κιθάρα) και το γκρουπ θα παρουσιάσουν κομμάτια τζαζ, δικές του συνθέσεις και διασκευές ελληνικών τραγουδιών.
  • Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή (8.30μμ) ξεκινά ο κύκλος συναυλιών «Τρεις αιώνες πιάνου, τέσσερις συναυλίες με λόγο». Η κυριακάτικη συναυλία με τίτλο «Σονάτα υπό το φως» αναφέρεται στην ιστορία του οργάνου από το 1700-1827. Ο Φινλανδός σολίστ Ρέιμα Ράιας ερμηνεύει και αναλύει έργα μεγάλων συνθετών (Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Τσαϊκόφσκι, Προκόφιεφ κ.ά.) και των δικών μας Κωνσταντινίδη και Χατζιδάκι. Οι επόμενες συναυλίες θα γίνουν στις 28, 29, 30/3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ