Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ευκαιριακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΟ 97% του ευρωπαϊκού μέσου όρου έφθασε, σύμφωνα με όσα λέει ο Χρήστος Πρωτόπαππας, το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών! Αραγε, λοιπόν, γιατί κουράζεται ο Σημίτης να διακηρύσσει «χάρτες σύγκλισης»; Επιτεύχθηκε η σύγκλιση και δεν το έχουμε καταλάβει...

Μάλλον οι ...Ευρωπαίοι πλέον οφείλουν να εκπονήσουν προγράμματα σύγκλισης, προκειμένου να φθάσουν τα ελληνικά δεδομένα!

Εξίσου, όμως, εκπληκτικός ήταν και ο απολογισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα της απασχόλησης. Η κυβέρνηση - είπε - δημιούργησε 169 χιλιάδες «ευκαιρίες εργασίας». Νέος όρος αυτός...

Μήπως απλά ...πρόσθεσαν τις αγγελίες ευρέσεως εργασίας των εφημερίδων και κατέληξαν σ' αυτό το νούμερο;

ΝΕΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ επιθέσεις εναντίον Αμερικανών σε ολόκληρο τον πλανήτη, προέβλεψε χτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και, καθόλου τυχαία, συνέπεσε η ανακοίνωσή του με την «επέτειο» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Η Ουάσιγκτον, προφανώς, έχει δικό της τρόπο να τη ...διατηρεί ζωντανή.

Δυο χρόνια μετά την επίθεση, άλλωστε, η τρομο-λαγνεία έχει «εγκατασταθεί» για τα καλά στον πλανήτη, καθώς έχουν γίνει δύο φονικότατες στρατιωτικές επεμβάσεις και ετοιμάζονται άλλες τόσες τουλάχιστον. Οι δαπάνες των χωρών για «ασφάλεια» έχουν «χτυπήσει κόκκινο» και όλα κινούνται στους ρυθμούς του τρομοκρατικού συναγερμού.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ κάποιοι από τους κυβερνώντες μάλλον πρέπει να μπουν στον κόπο ή να διαψεύσουν ή να εξηγήσουν τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ περί συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές για την ασφάλεια της Ολυμπιάδας και επιχειρήσεις που δε θέλησε να αποκαλύψει.

Αν τέλος πάντων, υπό το πρόσχημα της ασφάλειας, έχουν εγκατασταθεί στη χώρα δίκτυα δράσης αμερικανικών υπηρεσιών, μάλλον το γεγονός αυτό αφορά και τους κατοίκους της χώρας, που δικαιούνται να γνωρίζουν ποιοι ακριβώς «σύμβουλοι», τι σχεδιάζουν και τι κάνουν για την ...ασφάλειά τους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ