Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ακόμη ψάχνουν...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Επειτα από τόσον καιρό, τείνω να πιστέψω, πως η ιρακινή δήλωση, σύμφωνα με την οποία έχει καταστρέψει όλα τα βιοχημικά της όπλα που διέθετε το καλοκαίρι του 1991, μπορεί να ήταν αληθής». Η προαναφερόμενη δήλωση, που μεταδόθηκε προχτές από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έγινε από τον πλέον αρμόδιο και υπεύθυνο για το σχετικό θέμα. Το σουηδό διπλωμάτη και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ. Θυμίζουμε, επίσης, πως η δήλωση στην οποία αναφέρεται ήταν αυτή, η οποία απορρίφθηκε ως ψευδής από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την κατοπινή αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ.

Επί μήνες έψαχναν στο Ιράκ, στα τέλη του 2002 και στις αρχές του 2003, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και δεν εντόπισαν κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, σημείωσε ο απόμαχος Σουηδός διπλωμάτης και δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, ότι το ίδιο κάνουν, μήνες τώρα - μετά την επιβολή της στρατιωτικής κατοχής - και οι ειδικοί των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, χωρίς να βρουν το παραμικρό ίχνος τέτοιων όπλων.

Και όμως, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τ. Μίλερ, εμφανίζεται σίγουρος, ότι θα βρεθούν τελικά τα όπλα μαζικής καταστροφής. Προφανώς, ο τελευταίος γνωρίζει πράγματα, που δεν τα ξέρουμε ούτε εμείς, ούτε ο Χ. Μπλιξ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ