Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Κοινωνικό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους η Υγεία

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» περιόδεψε χθες η Χρ. Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τις δυνάμεις της αντίστασης, για να δοθεί νέα πνοή και να οργανωθούν πιο αποτελεσματικοί αγώνες για τα λαϊκά δικαιώματα σε όλους τους τομείς, να δείξουν έμπρακτα την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, κάλεσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε εκεί χτες το πρωί.

Οι εργαζόμενοι, στους περισσότερους χώρους δουλιάς σταματούσαν για λίγο, έπαιρναν στα χέρια τους τα φυλλάδια του ΚΚΕ και κουβέντιαζαν με τη Χρ. Τσεντούρου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο των νοσοκομείων και γενικότερα της Υγείας, αλλά και η παροχολογία και ο καταιγισμός εξαγγελιών που γίνονται το τελευταίο διάστημα. «Οι εργαζόμενοι, τόνισε η Χρ. Τσεντούρου, πρέπει να κρίνουμε τις εξαγγελίες που ακούμε το τελευταίο διάστημα με γνώμονα την καθημερινή μας εμπειρία, ότι δουλεύουμε σκληρά και δεν αμειβόμαστε, ότι καθημερινά τα προβλήματά μας οξύνονται, ότι αντί να γεμίζουν οι δικές μας τσέπες, γεμίζουν οι τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών, του κεφαλαίου». Τα μέτρα που εξήγγειλε ενόψει και εκλογών η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, αφορούν κάποια ιδιαίτερα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τους εξαθλιωμένους στους οποίους δίνουν πενταροδεκάρες και επιδόματα, ενώ με το άλλο χέρι στηρίζουν αφειδώς το μεγάλο κεφάλαιο. Ειδικότερα για την Υγεία, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η Χρ. Τσεντούρου σημείωσε ότι η κατάσταση στην Υγεία θα χειροτερεύει όσο η κυβέρνηση στηρίζει την εμπορευματοποίηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου. «Το ΚΚΕ, επισήμανε η Χρ. Τσεντούρου, πιστεύει η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους και δε συμβιβάζεται με τα κέρδη».

«Οι εργαζόμενοι, τόνισε, πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα με τους άλλους εργαζόμενους, αλλά και να ξεχωρίσουν τον κοινό εχθρό. Να δείξουν και έμπρακτα την αγανάκτησή τους για τη σημερινή κατάσταση με τους αγώνες, αλλά και με την ψήφο τους. Να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που υπηρετούν την ίδια πολιτική, όσους δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις στο υπάρχον σύστημα. Να ενισχύσουν τις δυνάμεις της αντίστασης και το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ