Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητούν απλή αναλογική

Αυξάνονται καθημερινά οι υποστηρικτές του αιτήματος για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, για όλες τις αναμετρήσεις. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά συνυπέγραψαν τη διακήρυξη που συντάχθηκε στις 9 Σεπτέμβρη στην πλατιά σύσκεψη που έγινε στο Πάντειο, και όπου πλήθος φορέων επανέλαβαν την κάθετη αντίθεσή τους στα καλπονοθευτικά συστήματα που προκρίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το θέμα έφερε σε συνεδρίαση του ΔΣ, ο Κώστας Τζατζάνης επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς-Αναγέννηση» ζητώντας να συζητηθεί και η διακήρυξη να υιοθετηθεί από το Σώμα. Τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ, όσο και ο δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης το αρνήθηκαν.

Πάντως άλλοι εννιά σύμβουλοι, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, συνυπέγραψαν τη διακήρυξη που παρουσίασε στο ΔΣ ο Κ. Τζατζάνης. Για την ιστορία, πέντε πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, δύο στο ΣΥΝ και ένας στη ΝΔ. Πρόκειται αντίστοιχα για τους Παν. Κουβάτσο, Λεων. Κούβαρη, Παν. Αβραμίδη, Δημ. Γκερλέ, Ελλη Ιωαννίδου, Μιχ. Ντεντιδάκη, Θεωδ. Δρίτσα, Ιωάν. Καρδαρά και Θεωνίτσα Βλασσοπούλου.

Εξάλλου η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας χαιρετίζει την πρωτοβουλία όλων όσοι αποφάσισαν να προωθήσουν πιο δυναμικά το αίτημα για απλή αναλογική. Με ανακοίνωσή της τονίζει ότι αυτό το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα να συγκροτηθεί μια άλλη Βουλή που θα συμμετέχει το κάθε κόμμα, σύμφωνα με τη δύναμη που θα πάρει από τον ελληνικό λαό. «Φτάνει πια τα κόμματα ελέω εκλογικού συστήματος να μετατρέπονται από μειοψηφία στο λαό, πλειοψηφία στη Βουλή. Φτάνει πια η υφαρπαγή των ψήφων των μικρών κομμάτων» συμπληρώνει.

Την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμου εκλογικού συστήματος στις εθνικές εκλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτεί και η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ