Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Θα πάνε ελληνικά στρατεύματα στο Ιράκ;

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών

Ενόψει της έκτακτης συνάντησης των χωρών - μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Γενεύη, όπου θα εξεταστεί το αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης στο Ιράκ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με τη στάση που προτίθεται να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση νέας απόφασης του ΟΗΕ. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στα πλαίσια του ΟΗΕ, επιδιώκει την έκδοση ενός νέου ψηφίσματος για το Ιράκ, που θα επιτρέπει την αποστολή πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης στο κατεχόμενο από τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα Ιράκ. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αν υπάρξει σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ θα ανταποκριθεί με αποστολή δύναμης στο κατεχόμενο Ιράκ.

Ερωτάται ο κ. υπουργός εάν η κυβέρνηση έχει αποτιμήσει το πολιτικό και υλικό κόστος για τον ελληνικό λαό από τη συμμετοχή σε μια τέτοια αποστολή κι αν προτίθεται να ενεργήσει στα πλαίσια του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην κατεύθυνση της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων από το Ιράκ και στην υποστήριξη της πλήρους αποκατάστασης των δικαιωμάτων του ιρακινού λαού, ώστε να καθορίζει ο ίδιος την πορεία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ