Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Κατηγορίες εναντίον Αλούνι

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν διέταξε χτες την προφυλάκιση χωρίς εγγύηση και την παραπομπή σε δίκη του ανταποκριτή του «Αλ-Τζαζίρα», Ταϊσίρ Αλούνι, που κρατείται από την προηγούμενη Παρασκευή, με την κατηγορία της συνεργασίας με την τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Κάιντα».

Στις επίσημες κατηγορίες κατά του Αλούνι αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος ήταν «επιφανές» στέλεχος της «Αλ Κάιντα» και ότι εντάχθηκε στην οργάνωση το 1995. Επίσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αλούνι είχε στενές σχέσεις με ανθρώπους που φέρονται ως μέλη της «Αλ Κάιντα» στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου και του Εντίν Μπαρακάτ Γιαρκάς, που θεωρείται από τις αρχές ως ο ηγέτης της οργάνωσης και κρατείται από το 2001. Ο Αλούνι μεταφέρθηκε στις φυλακές ασφαλείας Σότο Ντελ Ρεάλ κοντά στη Μαδρίτη.

Την απόφαση καταδίκασε το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ-Τζαζίρα», που εξέφρασε χτες την «απογοήτευσή» του και υποσχέθηκε «συνέπειες», όπως διαδηλώσεις στον αραβικό κόσμο και εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του τουρισμού και των ισπανικών προϊόντων. Την απόφαση έχουν καταδικάσει και οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ