Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΓΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τα σχολεία ανήκουν στα παιδιά μας

Δυναμική κινητοποίηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών

«Τα δημόσια σχολεία ανήκουν στα παιδιά μας και όχι στους επιχειρηματίες», είναι το σύνθημα που κυριάρχησε χθες το πρωί, στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας πραγματοποίησαν μαζική πορεία μέχρι το Δημαρχείο και το απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες. Κύριο αίτημά τους είναι η άμεση παράδοση του διδακτηρίου τους, το οποίο πριν τρία χρόνια η Δημοτική Αρχή είχε μισθώσει σε ιδιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου μετακινούνται πέντε χιλιόμετρα καθημερινά, εδώ και τρία χρόνια, μετά την παραχώρηση του κτιρίου στον ιδιώτη του ΚΕΚ «ΑΘΗΝΑ». Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του παραπάνω σχολείου να έχουν μοιραστεί στα 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης (το 6ο αντί για 150 μαθητές, αριθμεί 320). Η μίσθωση του κτιρίου έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο και ήδη υπάρχει υπουργική απόφαση, που προβλέπει τη χρήση και λειτουργία του σχολείου από το 6θέσιο Δημοτικό Παλαγίας, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί.

Χθες, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ. Αλεξανδρής, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία γονέων, έδωσε μια ...προσωρινή «λύση», η οποία όμως κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση απ' αυτήν που ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί και δεν είναι άλλη από την απομάκρυνση του ιδιώτη από το σχολικό κτίριο. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πρότεινε την «προσωρινή στέγαση» του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, εκεί όπου στεγαζόταν παλιότερα η σχολή νοσηλευτών.

Ωστόσο, γονείς και εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη στέγαση σχολείου, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή και, παράλληλα, επισημαίνουν τον κίνδυνο μονιμότητας που κρύβει αυτή η πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, λειτουργεί μετά από πολλούς αγώνες το Συμβουλευτικό Κέντρο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), «υπηρεσία απαραίτητη στην Αλεξανδρούπολη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης».

Οι γονείς θα κρατήσουν και σήμερα κλειστό το σχολείο, ενώ στις 3 το μεσημέρι θα γίνει γενική συνέλευση, όπου θα συζητηθεί, τόσο η πρόταση της δημοτικής αρχής, όσο και η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ