Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΗΠΑ
Αρση των ταξιδιωτικών κυρώσεων προς την Κούβα, αλλά...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε χτες την πρόταση του ρεπουμπλικανού μάλιστα βουλευτή Τζεφ Φλέικ, για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Κούβα, γεγονός που σημαίνει και τον τερματισμό της χρηματοδότησης εκ μέρους των ομοσπονδιακών κονδυλίων των κυβερνητικών προγραμμάτων που επιβάλλουν τους περιορισμούς και όχι μόνο...

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει την άρση των ταξιδιωτικών κυρώσεων προς την Κούβα και αυτή τη φορά με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία (227-188), ωστόσο μάλλον θεωρείται απίθανο η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να επικυρωθεί και από τη Γερουσία.

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές υπερψήφισαν δύο ακόμη μέτρα, που σχεδιάζονται ώστε να απαλύνουν σχετικώς τις οικονομικές κυρώσεις. Με ψήφους, 222 υπέρ και 196 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη χαλάρωση των περιορισμών των οικογενειακών εμβασμάτων προς την Κούβα, μέτρο που είχε επιβληθεί κατά την πρόσφατη εκστρατεία υπονόμευσης και ανατροπής εκ των έσω εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και το μέτρο «ανταλλαγής τουριστών», με ψήφους 246 υπέρ και 173 κατά.

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να υπερψηφιστούν και επικυρωθούν τα παραπάνω μέτρα από τη Γερουσία, ήδη ο Πρόεδρος Μπους διαμήνυσε προς τους Αμερικανούς νομοθέτες ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα προβάλει βέτο όχι μόνο σε αυτά τα μέτρα, αλλά σε οποιοδήποτε νομοθεσία επιχειρεί να χαλαρώσει το εμπάργκο έναντι της Κούβας και μάλιστα θα συνεχίσει να θέτει σε εφαρμογή τα σχέδιά του αναφορικά με την Κούβα...

Ουσιαστικά, το μήνυμα έχει παραλήπτες τη διακομματική Ομάδα Εργασίας για την Κούβα, που δουλεύει για την άρση του εμπάργκο, υπό το σκεπτικό και μόνο να στηρίξουν τις εμπορικές ανταλλαγές με το Νησί της Επανάστασης και κυρίως να «διευκολύνουν» τους ψηφοφόρους τους αγρότες, που συνεχίζουν να μην μπορούν να βρουν αγορές για τα προϊόντα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ