Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Mονόπλευρη παρουσίαση

Στο ζήτημα της μονόπλευρης παρουσίασης του θέματος, στη σχετική συνεδρίαση που οργανώθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ύστερα από πρόσκληση των ΑΣΚΙ (Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας) με θέμα «Διεθνής ταξιαρχία, σώμα ξένων εθελοντών στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού, εφοδιασμός με τρόφιμα και όπλα από το εξωτερικό», αναφέρεται με παρέμβασή του ο Σπύρος Διλιντάς, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος έλαβε μέρος στις τριήμερες συνεδρίες, επισημαίνοντας τα παρακάτω για την εισήγηση της Φ. Κωνσταντοπούλου, διευθύντριας του ΥΠΕΞ:

«Κύριοι, εκπροσωπώ την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και μ' αυτήν την ιδιότητά μου θέλω να επισημάνω την παράλειψη - σκόπιμη ή μη - των ΑΣΚΙ να μην είναι μεταξύ των εισηγητών και μελετητές που ανήκουν στο δικό μας χώρο και σ' αυτόν του ΚΚΕ, οι οποίοι άμεσα και έμμεσα έχουν βιώσει τον εμφύλιο πόλεμο. Οι απόψεις τους και τα ντοκουμέντα τους οπωσδήποτε θα αφαιρούσαν τη μονόπλευρη - κατά την άποψή μας - έρευνα του θέματος που συζητείται εδώ και για το οποίο ανέπτυξαν τις θέσεις τους είκοσι (20) εισηγητές. Οι απόψεις μας θα ολοκλήρωναν την επιστημονική και ιστορική έρευνα του θέματος, για το οποίο δεν ακούστηκε λέξη για το ποιος προετοίμασε το δικό μας εμφύλιο πόλεμο.

Επισημαίνω ότι η εισηγήτρια κ. Κωνσταντοπούλου, διευθύντρια του ιστορικού αρχείου ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε σε πλήθος εμπιστευτικών αναφορών που επιβεβαιώνουν την ανά την υφήλιο - μέχρι και την Περσία - στρατολόγηση και συγκρότηση Διεθνών Ταξιαρχιών που μάχονταν ή θα μάχονταν στο πλευρό του ΔΣΕ. Σε 43.858 άνδρες αναβιβάζει τους διεθνιστές και σε πολλές καραβιές με κάθε είδους οπλισμό και τρόφιμα, που ξεκινούσαν από λιμάνια Ιταλίας, Ισπανίας, Σερβίας κλπ., τη βοήθεια.

Δεν είπε όμως λέξη για τις εμπιστευτικές εντολές του Forein Office που αφορούσαν στο ρόλο που ανέθεταν οι Αγγλοι στον εκλεκτό τους Γεώργιο Παπανδρέου για την οπωσδήποτε παγίδευση και συντριβή του Ελληνικού ΕΑΜικού Απελευθερωτικού Κινήματος, την ωμή στρατιωτική επέμβαση των αγγλικών Ενόπλων Δυνάμεων, την κυνική προτροπή του Τσόρτσιλ "σκοτώστε τους, σκοτώστε τους" και τις οδηγίες του στους στρατιώτες του να συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε εχθρική χώρα.

Δεν αναφέρθηκε στις χιλιάδες των αμερικανικών στρατιωτικών συμβούλων που στελέχωναν τον κυβερνητικό στρατό και που αυτοί αποτελούσαν τη μόνη ξένη Ταξιαρχία που εμάχετο στο πλευρό των κυβερνητικών, ούτε και για την μπόλικη στρατιωτική βοήθεια σε όπλα, πολεμικές μηχανές και πολεμοφόδια που ξεφορτώνονταν στα ελληνικά λιμάνια.

Αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι οι περισσότεροι αξιωματικοί του κυβερνητικού στρατού και χιλιάδες στρατιώτες του υπήρξαν ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των κατακτητών, φανατικοί αντικομμουνιστές, όχι απόντες μόνο από τον εθνικό απελευθερωτικό παλμό του ελληνικού λαού, αλλά κήρυκες της υποταγής στον Αξονα.

Συγκρίνετε, λοιπόν, κύριοι σύνεδροι, τις κατά φαντασίαν και για λόγους προπαγάνδας Διεθνείς Ταξιαρχίες, που ενίσχυαν τον ΔΣΕ, με τους χιλιάδες Αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους και τις τεράστιες ποσότητες όπλων και πολεμοφοδίων, για να συμπεράνετε το ποιοι προκάλεσαν και εμάκρυναν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ