Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Η Αργεντινή δεν κατέβαλε τη δόση των περίπου τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων από το χρεοστάσιό της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. Προχτές, χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο Μπουένος Αϊρες εναντίον του ΔΝΤ.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην κεντρική αγορά της πόλης Τσίτα, στην κεντρική Κολομβία. Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε άλογο. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, «πρόκειται για έργο των αριστερών ανταρτών».

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν στη Σριναγκάρ, θερινή πρωτεύουσα του ινδικού Κασμίρ, από την έκρηξη χειροβομβίδας σε εμπορική περιοχή στο κέντρο της πόλης, που κατά την αστυνομία έριξαν «ισλαμιστές αντάρτες».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παρέμειναν για ώρες υπό κράτηση χτες για να μην πραγματοποιήσουν διαδήλωση κατά των επιθέσεων σε βάρος του Τύπου στο Νεπάλ, όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δολοφονηθεί ένας ρεπόρτερ του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RSS από τους μαοϊκούς αντάρτες και έχει συλληφθεί από το στρατό ο εκδότης μιας εφημερίδας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η ινδονησιακή πετρελαϊκή εταιρία «ΠΕΡΤΑΜΙΝΑ» ανακοίνωσε χτες πως ξανανοίγει τα γραφεία της στη Βαγδάτη, με σκοπό να συνεχίσει πρόγραμμα ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράκ.

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να άρει σήμερα Παρασκευή τις κυρώσεις σε βάρος της Λιβύης - για την υποστήριξη της βομβιστικής ενέργειας που κατέστρεψε γαλλικό αεροσκάφος το 1989 - μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης Καντάφι να παράσχει μεγαλύτερες αποζημιώσεις στις οικογένειες 170 θυμάτων. Η Γαλλία «δεν έχει αντίρρηση να γίνει η ψηφοφορία», ανακοίνωσε, κατόπιν αυτού, ο ΥΠΕΞ Ντομινίκ ντε Βιλπέν στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ