Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε προχτές η πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την επέτειο της 25ης Μάρτη. Ο ακαδημαϊκός Νικόλαος Κονομής μίλησε με θέμα «Η Επανάσταση και το Μεσολόγγι».

Με το Αριστείο Θετικών Επιστημών τιμήθηκε ο καθηγητής Φώτης Καφάτος, ενώ το βραβείο Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών δόθηκε στον ερευνητή Αχιλλέα Λαζάρου, στο Παράρτημα Καλύμνου του Λυκείου Ελληνίδων και στον λιμενοφύλακα Δημήτρη Βουρνά.

Επίσης θα δοθούν τα βραβεία των γραμμάτων και καλών τεχνών και των ηθικών και πολιτικών επιστημών. Το Αριστείο Γραμμάτων, σε Ελληνα λογοτέχνη για το σύνολο του έργου του. (Υποβολή αιτήσεων ή προτάσεων μέχρι 31/12/2000). Το βραβείο δημάρχου Λιβαδίου - Ολύμπου και Θεοδώρου Φράγκου (1,5 εκατ.), σε πρωτότυπη, ανέκδοτη, επιστημονική μελέτη για τον αγωνιστή του '21 Γεωργάκη Ολύμπιο. (Υποβολή της μέχρι 30/9/2001).

Τα δύο βραβεία του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελίστριας Τήνου (1 εκατ. στο καθένα), στο καλύτερο θεολογικό έργο της τελευταίας πενταετίας. (Υποβολή μέχρι 30/9/2000). Το Αθλον Αδαμάντιου Κοραή (2 εκατ.), σε συγγραφή ανέκδοτης μελέτης με θέμα «Η συμβολή του Αδαμάντιου Κοραή στην ελληνική παιδεία». (Υποβολή μέχρι 30/9/2000). Πληροφορίες στη Γραμματεία της Ακαδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ