Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ
Προδιαγεγραμμένο το έγκλημα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, το εργατικό δυστύχημα με τους δύο νεκρούς εργάτες στη στοά «610 καμάρες» της μεταλλευτικής επιχείρησης «Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης», ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου.

Οι δύο εργάτες, επισημαίνει στην Επίκαιρη Ερώτηση, εκείνη την ημέρα έκλειναν 15ωρο εργασίας και έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από τόνους χωμάτων, εξαιτίας κατάρρευσης μεγάλου τμήματος της στοάς, στην οποία, τον περασμένο Μάη, άλλο σημείο της είχε ξανακαταρρεύσει. Τόσο το Σωματείο της επιχείρησης, όσο και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, επισημαίνει ο βουλευτής, από καιρό είχαν προειδοποιήσει με σειρά εγγράφων όλους τους αρμόδιους, οι οποίοι δεν πήραν κανένα μέτρο. Παράλληλα, είχαν καταγγείλει επανειλημμένες παραβιάσεις και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, εντατικοποίηση της εργασίας, τις εργολαβίες, τις διπλοβάρδιες, τα εξαντλητικά ωράρια κλπ., χωρίς και πάλι κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί.

Ο βουλευτής ρωτάει τον υπουργό: Γιατί παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του σωματείου και του ΕΚ Φωκίδας κανένα μέτρο δεν πάρθηκε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και αν προτίθεται, έστω τώρα, να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Τι μέτρα θα πάρει για την τιμωρία των υπευθύνων, του ίδιου του εργοδότη, του διευθύνοντος συμβούλου, όπως απαιτούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, αλλά και ο λαός της Φωκίδας, για να σταματήσουν οι θάνατοι των εργαζόμενων εν ώρα δουλιάς;

  • Περιοδεία στα μεταλλεία θα κάνει κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη, με επικεφαλής τον βουλευτή Τάκη Τσιόγκα, συνοδευόμενο από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας του Κόμματος. Στις 7 μ.μ. της ίδιας μέρας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με διοργανώτρια τη ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, εργατικά ατυχήματα και οι θέσεις του ΚΚΕ», στην οποία θα μιλήσουν οι: Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Μάκης Παπαδόπουλος, τεχνικός Εργασίας και μέλος του Οικονομικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γιώργος Ιωσηφίδης, γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας και πρόεδρος του Σωματείου «Ενωση Εργαζομένων στην ΑΜΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ