Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ»
Παραμάγαζο των εφοπλιστών...

...με την άμεση στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την ίδια στιγμή που ζητούν ξεδιάντροπα την ψήφο του εργαζόμενου λαού, δε διστάζουν από πίσω να του ανοίγουν τον τάφο. Να προετοιμάζουν το έδαφος για νέα πολύνεκρα ναυάγια τύπου «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», αφού λειτουργούν συνειδητά ως «παραμάγαζο» του φονικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, για το λογαριασμό του οποίου εξασφαλίζουν συνεχώς νέα εξωφρενικά υπερπρονόμια και «κουκούλωμα» για τα εγκλήματα που διαπράττει. Το «ΣΑΜΙΝΑ» ήταν αποδεδειγμένα αναξιόπλοο, άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και όμως η ιδιωτική εταιρία «Ελληνικός Νηογνώμονας» - της οποίας μέτοχοι είναι εφοπλιστές, δηλαδή οι εφοπλιστές... αυτοελέγχονται - και ο Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) του ΥΕΝ έσπευδαν, όποτε το απαιτούσε η πλοιοκτήτρια εταιρία HFD (πρώην MFD), να το εφοδιάζουν με πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. Τρία χρόνια πέρασαν και όχι μόνο το χέρι του νόμου δεν άγγιξε ούτε τρίχα των ...«αρμοδίων» και των πλοιοκτητών, όχι μόνο δεν έσπασαν τα «στεγανά» σε αυτούς τους δήθεν ελεγκτικούς οργανισμούς, αλλά, αντίθετα, η διαπλοκή μεταξύ εφοπλιστών, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ εντάθηκε.

Εχουμε και λέμε: Στις αρχές του Σεπτέμβρη ένα ακόμα στέλεχος του ΚΕΕΠ, ο Αρης Βόνδας, μόλις συνταξιοδοτήθηκε, προσλήφθηκε από τον «Ελληνικό Νηογνώμονα». Ο Αρης Βόνδας, ο οποίος ήταν πολιτικός υπάλληλος του ΥΕΝ, προσλήφθηκε στον «Ελληνικό Νηογνώμονα» τρεις μήνες μετά τον Νίκο Γιομελάκη, αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος. Ο Γιομελάκης μέχρι τον περασμένο Μάη ήταν ο κλαδάρχης του ΚΕΕΠ και τώρα είναι ο διευθυντής του «Νηογνώμονα»! Επιπλέον, ο Γιομελάκης προσλήφθηκε στο «Νηογνώμονα» για να αντικαταστήσει τον Σεραφείμ Μπουρλιάσκο, ο οποίος επίσης πριν προσληφθεί στο «Νηογνώμονα», ήταν κλαδάρχης στον ΚΕΕΠ!

Ο Ν. Γιομελάκης ως κλαδάρχης του ΚΕΕΠ ήταν αυτός που προσέφερε επί της ουσίας πλήρη κάλυψη στον «Ελληνικό Νηογνώμονα» για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ». Ο ίδιος με τους Βόνδα και Μπουρλιάσκο ήταν τα μέλη της Επιτροπής που υπέγραψαν το 1994 ότι ο «Ελληνικός Νηογνώμονας» πληροί όλα τα κριτήρια σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον αναγνώρισαν ως Νηογνώμονα όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Για την ιστορία να συμπληρώσουμε ότι στην επιτροπή συμμετείχε ακόμα ο αντιπλοίαρχος Κώστας Βλάχος, ο οποίος μόλις αποστρατεύτηκε προσλήφθηκε σε ναυτιλιακή εταιρία...

Το μέγεθος της συναλλαγής και της συγκάλυψης γίνεται εξόφθαλμο και από το γεγονός ότι στελέχη του «Ελληνικού Νηογνώμονα» αν και έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για τα ναυάγια του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» και του «ΔΥΣΤΟΣ», δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο εναντίον αυτής της ιδιωτικής εταιρίας. Να πούμε ακόμα ότι ο σημερινός πρόεδρος του «Νηογνώμονα» είναι ο ναύαρχος ε.α. Ν. Παπάς και διευθύνων σύμβουλος ο Κ. Χίου, πτέραρχος ε.α., «εκλεκτός» και της ΝΔ. Μέτοχοι, εκτός από εφοπλιστές, είναι και κάποιες... άγνωστες λιβεριανές εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ