Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων

Κάλεσμα συντονισμού των αγωνιστικών τους βημάτων και κλιμάκωσης του αγώνα απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των ΟΤΑ Αττικής, στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρώτο βήμα την απεργία στις 6 Οκτώβρη (προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στις 9.30 π.μ.) και στη συνέχεια τη νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Οκτώβρη.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, με τη λεγόμενη «Χάρτα Σύγκλισης» με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των υπηρεσιών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. «Αυτές τις κατευθύνσεις τις προωθεί και με το νέο Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τον Κώδικα Υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ενώ ήδη, με νομοσχέδιά της, προωθεί τον αποχαρακτηρισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών (ΒΑΕ), την προσφορά τζάμπα εργατών στους εργοδότες κ.ά.

Η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει ότι «απορρίπτουμε την πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωπροσανατολισμού και ζητάμε να αποσύρει» το προσχέδιο για τον Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που την καθιστά «επιχείρηση», το προσχέδιο για τον Κώδικα Υπαλλήλων, που ενισχύει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και το σχέδιο για τα ΒΑΕ.

Καταλήγοντας, η Συντονιστική αναπτύσσει το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων, όπως τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, τη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού στα 1.100 ευρώ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ