Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συνεχίζουν την απεργία

Την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν χτες οι εκπρόσωποι των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία της απεργίας τους, η οποία διανύει τη δεύτερη βδομάδα της.

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Γ. Παπαβασιλείου, κατήγγειλε την αυταρχική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, σημειώνοντας ακόμη ότι δεν έχει τηρήσει καμία από τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της. Πρόσθεσε, ότι η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχει καθολικά ο κλάδος, περιλαμβάνει μια σειρά θεσμικά αιτήματα, που αφορούν συνολικότερα τη γεωργική ανάπτυξη της χώρας αφού «ο γεωτεχνικός λαμβάνει ενεργά μέρος στην αγροτική ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ούτε τα απαραίτητα εργαλεία ούτε τα κίνητρα για κάτι τέτοιο».

Βασικά αιτήματα των γεωτεχνικών είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας, οι οποίες λειτουργούν με επιστημονικό προσωπικό πολύ κάτω του απαιτούμενου, αλλαγή των αναχρονιστικών θεσμικών πλαισίων λειτουργίας τους και τέλος η ικανοποίηση χρόνιων οικονομικών αιτημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε ότι το υπουργείο Γεωργίας και η κυβέρνηση, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τους κινδύνους που θα προκύψουν στη δημόσια υγεία από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, σημειώνοντας ακόμη ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, με ευθύνη του υπουργείου, να διατεθούν στην αγορά προϊόντα τα οποία δεν έχουν περάσει τους απαραίτητους ελέγχους.

Ο Γ. Κακκαβάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), επισήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι προσπάθειες του υπουργείου Γεωργίας για τη σύσταση απεργοσπαστικών μηχανισμών, προειδοποιώντας ότι όσοι σκέφτονται να προβούν σε τέτοιες ενέργειες να ξέρουν ότι θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις. Αναφορικά με την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να οδηγήσει στα δικαστήρια τους απεργούς, με σκοπό να κριθεί η κινητοποίησή τους ως «παράνομη και καταχρηστική», είπε: «Μια τέτοια ενέργεια θα αποδείξει την πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε αυτήν την εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ