Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία

Σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα (12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.) η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με μισθολογικά αιτήματα. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη.

Τη Δευτέρα 29.6.2003 η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κάνει στάση εργασίας (11 π.μ.- 2 μ.μ.) και γενική συνέλευση του κλάδου στο Δώμα του «Ευαγγελισμού». Τη Δευτέρα, επίσης, θα γίνει Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.

Κινητοποιήσεις ξεκινά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με πεντάωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) στις 9 Οκτώβρη 2003 και μισθολογικά αιτήματα.

Οι πεντάωρες στάσεις θα επαναληφθούν στις 16 και 23 Οκτώβρη 2003. Στη διάρκειά τους θα γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων:

-- Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

-- Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

-- Συγκεντρώσεις θα γίνουν, επίσης, στις έδρες των Περιφερειών με πορείες προς τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας και Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ).

  • Σήμερα στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ ξεκινούν συγκέντρωση - συνέλευση έξω από το υπουργείο Υγείας για μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα.
  • Στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Αντιδρούν στην αλλαγή του Νομικού Προσώπου της υπηρεσίας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγχει πλήρως το έργο της υπηρεσίας. Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου για να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ