Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
Κλειδαμπαρωμένο το μητρώο

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές

Ρεσιτάλ αδιαφάνειας, νοθείας και αλχημειών συνεχίζουν να δίνουν οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) προκειμένου να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης και, βέβαια, τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης να είναι κομμένα και ραμμένα στα εφοπλιστικά μέτρα. Οι κάλπες ανοίγουν σε πέντε μέρες, και όμως ακόμα ο αγωνιστικός συνδυασμός της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) δεν έχει πάρει το μητρώο των μελών, τόσο για να διασφαλιστεί έστω υποτυπωδώς η εγκυρότητα των εκλογών, όσο και για να αποσταλεί προεκλογικό υλικό για την ενημέρωση του κλάδου.

Ο συνδυασμός της ΔΑΕΠ έγκαιρα έχει ζητήσει την επίδοση του μητρώου, χωρίς να λάβει απάντηση από την Εφορευτική Επιτροπή. Μάλιστα, οι εγκάθετοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν την άρνησή τους για την επίδοση του μητρώου και ξεπερνώντας τα όρια της αυτογελοιοποίησης, έφτασαν στο σημείο να επικαλούνται ακόμα και το νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων!

Χτες είχε προγραμματιστεί η τρίτη συνεδρίαση της Εφορευτικής από τη μέρα της εκλογής της, προκειμένου να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και την επίδοση των μητρώων στη ΔΑΕΠ. Ομως, δεν εμφανίστηκε κανείς. Ετσι, σήμερα, αναμένεται ο αγωνιστικός συνδυασμός να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο απαιτώντας την επίδοση των σχετικών εγγράφων.

Η απόκρυψη των μητρώων από τη διοίκηση και τους ανθρώπους της στην Εφορευτική Επιτροπή αποτελεί ένα μόνο δείγμα των όσων εξωφρενικών έχουν στιγματίσει την εκλογική διαδικασία στο σωματείο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της επιχείρησης αποκλεισμού των υποψηφίων της ΔΑΕΠ. Ενώ τώρα ετοιμάζουν και νέα αυθαιρεσία, κατά παράβαση ακόμα και αυτού του αναχρονιστικού και άκρως αντιδημοκρατικού καταστατικού της Ενωσης. Ειδικότερα, το καταστατικό ορίζει ότι η διοίκηση θα εκλέγεται με το πλειοψηφικό σύστημα και οι αντιπρόσωποι για την ΠΝΟ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με την απλή αναλογική. Ωστόσο, οι εγκάθετοι κατάφεραν με διάφορες αλχημείες η εκλογή των αντιπροσώπων να γίνει τελικά με το πλειοψηφικό σύστημα.

Η ΔΑΕΠ, με την εκλογική της διακήρυξη, καλεί πλοιάρχους, υποπλοιάρχους και ανθυποπλοιάρχους, σε αυτές τις εκλογές να σταθούν απέναντι από τους εφοπλιστές και τους ανθρώπους τους στην ΠΕΠΕΝ. Τους καλεί να ενισχύσουν με όλες τους τις δυνάμεις τις δυνάμεις της ΔΑΕΠ. Να τσακίσουν τους εκβιασμούς και τις πιέσεις των εφοπλιστικών γραφείων, που στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου, στην εξαγορά συνειδήσεων. Να μπουν φραγμός στις γνωστές μεθόδους βίας και νοθείας, ελέγχοντας και καταγγέλλοντας κάθε τέτοια περίπτωση που πέφτει στην αντίληψή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ