Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μόνο το δίκιο του εργάτη καθορίζει τη νομιμότητα

Απάντηση στην αναζωπύρωση της φιλολογίας περί νόμιμων και παράνομων απεργιών

Κατηγορηματικά απορρίπτει το ΠΑΜΕ κάθε προσπάθεια να συμψηφιστούν οι μέρες συμμετοχής σε απεργία με τις μέρες της άδειας των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τη μονότονα επαναλαμβανόμενη έκδοση δικαστικών αποφάσεων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ, με χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του, σημειώνει:

«Η μονότονη πλέον νομολογία των Δικαστηρίων, ότι κάθε απεργία είναι καταχρηστική και παράνομη, στην ουσία, υπονομεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, που είχε αναγνωριστεί από τους πρώτους ακόμα μεταπολεμικούς νόμους.

Μόνον όταν εκδικάζουν δικά τους κλαδικά αιτήματα, οι κ.κ. δικαστές τα θεωρούν όλα νόμιμα!

Με βάση αυτήν την κατάσταση, που αποπνέει αυταρχισμό και οπισθοδρόμηση, το ΠΑΜΕ απαιτεί το μη συμψηφισμό της συμμετοχής του εργαζόμενου σε απεργία με το χρόνο άδειάς του, όπως "δέχτηκε" απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης και υιοθέτησε εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Θ. Τζέμου.

Σήμερα που η ανεργία αυξάνεται και οι μισθοί χιλιάδων εργαζομένων καθηλώνονται σε όρια κάτω από την ικανοποίηση βασικών τους αναγκών, σήμερα που η κρατική βία και η εργοδοτική ασυδοσία βασιλεύουν, η αποδοχή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ των ψευτοθεωριών για νόμιμες και παράνομες απεργίες, στην ουσία, διευκολύνει την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Για το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα πάντοτε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Αυτό το δίκιο καθορίζει τη νομιμότητα των αγώνων της τάξης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ