Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Τα γιουσουφάκια του εκσυγχρονισμού

Οι νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες, όπως ήταν αναμενόμενο, έδωσαν «τροφή» σε οικοδεσπότες τηλεοπτικών παραγωγών (ή προαγωγών;) και εντεταλμένους αναλυτές των ταμπλόιτ. Με τα καταθλιπτικά καρμπόν της Χ. Τρικούπη, το σύνολο των καναλιών για άλλη μια φορά προσπάθησε να κάνει το άσπρο - μαύρο. 6-8 μονάδες πίσω το ΠΑΣΟΚ από το πρώτο κόμμα (σ.σ. ΝΔ) και οι κλωνοποιημένοι Πρωτόπαππες των ΜΜΕ σε πλήρη στοίχιση, για άλλη μια φορά, μας πληροφορούν ότι όλα βαίνουν καλώς κι ότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, το παιχνίδι αφορά μόνον το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Τι κι αν οι δημοσκοπήσεις τούς δίνουν ένα ποσοστό της τάξης του 70%; Το υπόλοιπο 30% δεν ανήκει στην Ελλάδα τους. Απλά, μας ...ανέχονται. Οι περισπούδαστοι δημοσιολόγοι δυσκολεύονται ακόμα και να ψελλίσουν τη λέξη Αριστερά, ενώ λάμπουν (όπως και τα αργύρια που λαμβάνουν ποικιλοτρόπως) στο άκουσμα του Καταλληλότερου. Για τέτοια αξιοπιστία και αντικειμενικότητα μιλάμε. Εκτός από απεχθείς, είναι και επικίνδυνοι και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εισπράττουν και τις ανάλογες απαντήσεις.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Ξέχασαν τον Καλατράβα

Δε γνωρίζουμε το αισθητικό αποτέλεσμα των εικαστικών παρεμβάσεων του Ισπανού αρχιτέκτονα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που το κόστος τους έχει φτάσει τα 75 δισ. και η αμοιβή του τα 5-6 δισ. Ο καιρός θα δείξει. Αυτό για το οποίο μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι το παρακείμενο δημοσιογραφικό κέντρο με την αισθητική της Ομόνοιας. Κουλτούρα και αισθητική είναι ασύμβατες έννοιες.

Τι γίνεται με τη Φιλαδέλφεια;

Μπήκαν - βγήκαν οι μπουλντόζες, το έργο σταμάτησε και κανείς δε γνωρίζει για τη συνέχεια. Πώς θα είναι, τι έκταση θα καταλάβει, το είδος των χρήσεων που θα επιτραπούν κτλ. Μήπως οι αυθαιρετολάγνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ πρέπει να το εντάξουν στο υπό ψήφιση Ν/Σ τους, μαζί με τις βίλες των «μη προνομιούχων» και να τελειώνουμε;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Το Πάντα τ. 43

Η διμηνιαία εφημερίδα της οργάνωσης WWF, σε νέο μεγάλο σχήμα, με την ίδια πλούσια ύλη. Τσακάλι, απορρίμματα, εθελοντισμός, δάσος Δαδιάς, είναι μερικά από τα θέματα του τεύχους αυτού μαζί με πολλές ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιο ελκυστικό κι ενδιαφέρον, το νέο τεύχος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του. Από μας, καλή συνέχεια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ