Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μονιμοποιούνται οι συνοριακοί φύλακες

Εξι μήνες πριν από τη συμπλήρωση της θητείας τους και σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Σημίτη δίνει απλόχερα «πακέτα», κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη νομιμοποίηση των ειδικών φρουρών και των πενταετούς θητείας συνοριακών φυλάκων.

Το Προεδρικό Διάταγμα κινείται στα πλαίσια ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών του συστήματος και δεν είναι άσχετο με το ρουσφετολογικό κλίμα, ενόψει τον εκλογών.

Ειδικότερα, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπονται τα εξής:

  • Στο χρόνο συμπλήρωσης της πενταετούς θητείας περιλαμβάνεται και ο χρόνος της βασικής εκπαίδευσης των συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών.
  • Σχετικά με τη μονιμοποίηση των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών αποφασίζει το πρωτοβάθμιο συμβούλιο κρίσεων, αρχιφυλάκων και ανθυπαστυνόμων με αιτιολογημένη απόφασή του για κάθε υποψήφιο χωριστά. Η κρίση του παραπάνω συμβουλίου κρίσεων βασίζεται στις εκθέσεις ικανότητας των υποψηφίων για μονιμοποίηση. Στις εκθέσεις αυτές λαμβάνεται υπόψη η πειθαρχία, η εργατικότητα, η υπηρεσιακή απόδοση και η υγεία του υποψήφιου για μονιμοποίηση.
  • Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αξιολογηθεί ακόμη και σε μια από τις εκθέσεις ικανότητας με γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «καλώς» δε μονιμοποιείται.
  • Αν η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου είναι αρνητική για τον υποψήφιο προς μονιμοποίηση, ο τελευταίος μπορεί να ασκήσει προσφυγή στο δευτεροβάθμιο συμβούλιο κρίσης.
  • Οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριακοί φύλακες που δεν υποβάλλουν αίτηση μονιμοποίησης ή δεν κριθούν ικανοί απολύονται αυτοδικαίως με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητάει τη μονιμοποίηση των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών (2021-10-21 00:00:00.0)
Νέο παραμύθι από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους πενταετείς πυροσβέστες (2017-12-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-10-30 00:00:00.0)
Συνοροφύλακες επί σκοπόν! (2002-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ