Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε προχτές και χτες σε περιοχές της Αθήνας. Στόχος ήταν κατοικίες επωνύμων, καθώς και γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για το θέμα ενημερώθηκε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδη, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, που αφορούσε σε ενημέρωση για τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων των χωρών - μελών της ΕΕ. Ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας καταδίκασε με δηλώσεις του τις επιθέσεις και τόνισε «προς αυτούς που τις υπέστησαν, αλλά και προς όλο τον ελληνικό λαό ότι οι αρχές ασφαλείας κάνουν το καθήκον τους και προχωρούν σε όλες τις αναγκαίες έρευνες».

Τη Δευτέρα στις 8.09 το βράδυ, δυο άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια υγραερίου στην είσοδο του διώροφου σπιτιού της δημοσιογράφου Α. Παναγιωταρέα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και Δαιδάλου 24, στην Πλάκα. Η πυρκαγιά έσβησε άμεσα πριν την άφιξη των πυροσβεστών και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της οικίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλο που διέφυγε προς τη λεωφόρο Συγγρού.

Στις 2.19, χτες, τα ξημερώματα, εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Δοξαπατρί 13, στη Νεάπολη, όπου μένει ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βουλγαράκης με την οικογένειά του. Οι πυροσβέστες που επενέβησαν, για προληπτικούς λόγους, απομάκρυναν από μπαλκόνι του τρίτου ορόφου σε διπλανό διαμέρισμα την οικογένεια του βουλευτή. Από την έκρηξη και τη φωτιά, προκλήθηκαν ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Στις 2.20 «έσκασαν» γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο. Στις 2.21 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Κ. Πατήσια. Λίγο πριν, άγνωστοι είχαν πετάξει εμπρηστικό μηχανισμό εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ανθούπολη, ο οποίος εξερράγη στο πεζοδρόμιο. Στις 2.30 εξερράγη αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός στην είσοδο της κατοικίας του καθηγητή του Παντείου, Γ. Βέλτσου, στο Λυκαβηττό.

Το θέμα των εμπρηστικών επιθέσεων έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της αναθεώρησης του συστήματος προστασίας υψηλών προσώπων που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. Σ' αυτό υπηρετούν περίπου 2.500 - 3.000 αστυνομικοί. Περιφρουρούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας. Σύμφωνα, δε, με δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Φ. Νασιάκου, που έγιναν μετά την περσινή δολοφονική επίθεση κατά της δημάρχου Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, άλλοι 1.300 αστυνομικοί είχε προγραμματιστεί να εκπαιδευτούν σ' αυτά τα καθήκοντα ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση κατά της Α. Παναγιωταρέα και καλεί τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να ρίξουν άπλετο φως στην εγκληματική πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ