Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Ο πατριωτικός και, ταυτόχρονα, διεθνιστικός χαρακτήρας των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Αμυνα αναδείχτηκε με τον πιο άμεσο τρόπο, μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα η ΚΕ του Κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάδειξης των σημαντικών για το λαό και τη χώρα ζητημάτων από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, που ταυτόχρονα στοχεύει στην κατάθεση της συνολικής πρότασης του ΚΚΕ, ενόψει της προετοιμασίας του για τις βουλευτικές εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους ομιλητές τόνισαν με έμφαση τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΚΚΕ, αναδεικνύοντάς τον ως το συνδετικό στοιχείο μιας ευρύτερης συσπείρωσης όσων αντιτάσσονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Βασικές πλευρές του θέματος της εκδήλωσης, που είχε τον τίτλο «Ενοπλες Δυνάμεις - Εθνική Αμυνα», ήταν: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες. Παρόντες ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ, απόστρατοι αξιωματικοί όλων των βαθμών, καθηγητές στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, πανεπιστημιακοί, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και εκπρόσωποι του κινήματος ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων.

Μετά την εισήγηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, ακολούθησαν ομιλίες-παρεμβάσεις από τους παραβρισκόμενους. Συγκεκριμένα, πήραν το λόγο οι ακόλουθοι: Δ. Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α., Β. Φίλιας, καθηγητής πανεπιστημίου, Αντ. Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., Θ. Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή, Δ. Δήμου, αντιστράτηγος ε.α., Ν. Τζοβλάς, πλοίαρχος ε.α., Ι. Βέννης, αντιναύαρχος ε.α., Σπ. Σερμακέζης, ταξίαρχος ε.α., Αλ. Κόντος, έφεδρος ταγματάρχης, πρόεδρος των Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., Χρ. Δασκαλόπουλος, ταξίαρχος ε.α., Ν. Καρατουλιώτης, υποστράτηγος ε.α., Ι. Ιωάννου, υποναύαρχος ε.α., Αγ. Παπανεοφύτου, καθηγητής πανεπιστημίου, Γ. Τσαπόγας, αντιστασιακός-δημοσιογράφος.

Κάνοντας το κλείσιμο της εκδήλωσης ο Β. Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισήμανε ότι η εκδήλωση πέτυχε το στόχο της, που ήταν η ανάδειξη του εθνικής σημασίας ζητήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Αμυνας στο ύψος που του ανήκει. Συνέβαλαν, όπως τόνισε, όλοι οι ομιλητές, ώστε να γίνει ένα σημαντικό βήμα. Το ΚΚΕ, σημείωσε, επιδιώκει να δώσει συνέχεια σε αυτό στην κατεύθυνση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού για να υπάρξει αυτή η θωράκιση των συνόρων της χώρας που θα ενισχύει την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη και για να γίνει πραγματικότητα η ενότητα λαού και στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ