Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λένε εκσυγχρονισμό την οπισθοδρόμηση

Διανύουμε μια περίοδο κρίσεων -οικονομική, πολιτική, κοινωνική- που επιβάλει ο καπιταλισμός. Νιώθει το τέλος του και εξαγριώνεται - μεταχειρίζεται ό,τι πιο σκληρό και απάνθρωπο. Ξαναφέρνει τον Μακαρθισμό. Ο κόσμος, όμως, ξυπνάει και αγωνίζεται, ενώνεται και θα καταφέρει το τελικό χτύπημα.

Οι Φιλιππινέζες του καπιταλισμού και οι παραδουλεύτρες του δικομματισμού πλασάρουν την οπισθοδρόμηση και το μεσαίωνα που φέρνουν οι αναδιαρθρώσεις για εκσυγχρονισμό! Το οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι για οικονομική σύγκλιση! Την ελεημοσύνη για κοινωνική πρόνοια. Τη διπλή φορολόγηση (σε κράτος και Αυτοδιοίκηση) για ανάπτυξη, τα λένε εκσυγχρονισμό...

Προβάλουν για πρόοδο, τάχα, τη μεταρρύθμιση - εμπορευματοποίηση των Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης. Τις ιδιωτικοποιήσεις για κίνητρο ανταγωνιστικότητας. Θεωρούν θετική την παγκοσμιοποίηση που σημαίνει υποτέλεια, σκλαβιά, ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Αλλά, τ' αγαθά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης δεν είναι άλλα, παρά: 35 εκατομμύρια πρόσφυγες, 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτωμένα και 6 εκατ. τραυματισμένα, τουλάχιστον 12 εκατ. άστεγα...

Από την άλλη, οι ιμπεριαλιστές και οι εκσυγχρονιστές αναδείχνονται σε πρωταθλητές στην αστυνόμευση με πρόσχημα την τρομοκρατία, ενώ σκοπός τους είναι το χτύπημα του οργανωμένου και αγωνιζόμενου λαού. Πρώτα ήταν ο από Βορρά κίνδυνος, τώρα προβάλλεται η τρομοκρατία, που οι ίδιοι δημιουργούν. Είναι και πρωταθλητές στην υποτέλεια τα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Το όχι δεν το ξέρουν και δεν το λένε ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην ΕΕ.

...Οι ελπίδες για το αύριο θα είναι ακάλυπτες επιταγές αν τις αγοράσουμε από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Πραγματική ελπίδα για καλύτερες μέρες είναι η χειραφέτηση του λαού, οι αγώνες, η ενότητα, η συσπείρωση και καταδίκη του δικομματισμού. Είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης ειλικρινούς, φιλολαϊκής πολιτικής δύναμης, κάτι που θα δώσει περισσότερες ελπίδες για το αύριο.

Εμπρός, λοιπόν, στους δρόμους, στους αγώνες, στην ενίσχυση των συνδικάτων με όπλο και ασπίδα το «Ριζοσπάστη» ν' απαιτήσουμε απλή αναλογική, φιλολαϊκή αυτοδιοίκηση, δημόσια λαϊκή παιδεία, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, σύγχρονες συνθήκες ζωής, ανθρωπιά, ειρήνη, «μαυρίζοντας» το δικομματισμό.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ,

αντιστασιακός - συνταξιούχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ