Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση

Με συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ και με κατά τόπους συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις των χιλιάδων απεργών συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, «παραλύοντας» τις ανασκαφές και τη λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Οι συμβασιούχοι απαιτούν τη λήξη της εργασιακής τους ομηρίας και την άρση των απαράδεκτων διαδικασιών των «διαγωνισμών» προσλήψεων που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου, απαξιώνοντας την προϋπηρεσία, τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.

Με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην ομηρία, εδώ και τώρα μόνιμη εργασία», «Ούτε συνέντευξη ούτε διαγωνισμό, μόνιμη δουλιά για τον έκτακτο», με πανό, πικέτες, ντουντούκες και σφυρίχτρες, οι συμβασιούχοι περικύκλωσαν χτες το πρωί το ΥΠΠΟ αποκλείοντας για δύο ώρες την είσοδό του. Για πολλοστή φορά, ο υπουργός και η γενική γραμματέας του υπουργείου ...«έλειπαν». Οι διαδηλωτές έκαψαν και αντίτυπα των πτυχίων τους, σηματοδοτώντας τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ενώ φωνάζοντας «Μία είναι η οδηγία, όχι άλλη ομηρία» απάντησαν και σε όσους δείχνουν το «δρόμο» των δικαστικών διεκδικήσεων ως «λύση» των προβλημάτων τους. Με αυτό τον «κύκλο» κινητοποιήσεων φθάνουν μηνύματα από τους συμβασιούχους όλης της χώρας και όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, φύλακες, τεχνίτες κ.ά.), που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία. Στον αγώνα των συμβασιούχων συμπαραστέκονται με ανακοινώσεις τους διάφοροι φορείς, ενώ στη συγκέντρωση της Αθήνας διαβάστηκε και κοινή ανακοίνωση συμβασιούχων απεργών του ΥΠΠΟ στην Κρήτη. Να σημειωθεί ότι οι 40 και πλέον συμβασιούχοι αρχαιολόγοι που υπηρετούν στην Κρήτη έστειλαν στον πρωθυπουργό ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας και «αγανάκτησης για την πολύχρονη ταλαιπωρία του κλάδου» και την «ανάλγητη αδιαφορία» της ηγεσίας του ΥΠΠΟ.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» των μονίμων, η οποία καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΠΟ (ΠΟΣΥΠΠΟ) ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της είναι «πολύ επιλεκτικού χαρακτήρα», ενώ τα αιτήματά της «είναι ο βασικός όγκος των προβλημάτων των δύο προηγουμένων κινητοποιήσεων, οι οποίες τότε σταμάτησαν, γιατί κατά τη γνώμη της πλειοψηφίας ήταν νικηφόρες». Για τους «διαγωνισμούς» η παράταξη σημειώνει ότι πρόκειται «για προσλήψεις κατ' εντολή», και υπογραμμίζει: «Αποτελεί όμως ερώτημα (για μας όχι) ότι ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή αντιτάχθηκαν σ' αυτή τη μεθόδευση, οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι (ΔΑΚΕ - "Συσπείρωση") συμμετέχουν ως μέλη της επιτροπής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισβολή των ΜΑΤ στην Ακρόπολη (2010-10-15 00:00:00.0)
Εργασιακή ομηρία και απολύσεις (2010-09-02 00:00:00.0)
Αγώνας κατά του εμπαιγμού τους (2009-02-26 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (2008-03-14 00:00:00.0)
Εισέπραξαν αδιαλλαξία (2004-09-28 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται (2001-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ