Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Βαθύ σκοτάδι, λίγο πριν την... αυγή

Χιονίζει, κόβεται το ρεύμα! Βρέχει, κόβεται το ρεύμα! Δε βρέχει, πάλι κόβεται το ρεύμα και, αν έχει υγρασία.... πάλι το ίδιο! Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη χτεσινή - τις πρώτες πρωινές ώρες - διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής όπως στην Παλλήνη, στα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, το Λαύριο, το Ψυχικό, το Παγκράτι, τη Ν. Σμύρνη.

Σύμφωνα με το Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ): «στις 04:56 ετέθησαν εκτός λειτουργίας οι αγωγοί 150 κιλοβόλτ στο ΚΥΤ Παλλήνης και τμήμα της παραγωγής του ΑΗΣ Λαυρίου. Πιθανότερο αίτιο του συμβάντος είναι η ασυνήθιστα υψηλή υγρασία που επικρατούσε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική...».

Σύμφωνα με τεχνικούς της ΔΕΗ, όντως υπάρχει το ενδεχόμενο της διακοπής σε περιπτώσεις υψηλής υγρασίας, όμως από μόνο του το φαινόμενο δεν αρκεί. Χρειάζεται, λένε, να υπάρχουν και μεγάλες ποσότητες σκόνης στους μετασχηματιστές, ώστε να δημιουργηθεί το φαινόμενο της υπερπήδησης και να προκληθεί βλάβη στο σύστημα.

Γιατί όμως, δεν καθαρίζονται οι μετασχηματιστές; Καθαρίζονται, λένε, παράγοντες της ΔΕΗ, όμως στο Λεκανοπέδιο υπάρχει μεγάλη ποσότητα σκόνης που προέρχεται από τα υπό κατασκευή έργα. Εάν είχε βρέξει δε θα υπήρχε πρόβλημα. Μάλλον το δίκτυο του ηλεκτρικού, αφού επενδύσεις δε γίνονται, σε λίγο θα είναι κατάλληλο μόνο για κανονικές συνθήκες δωματίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ