Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ»
Απαιτεί συμβάσεις μεσαίωνα

Εργαζόμενους - πιόνια που θα τους κάνει ό,τι θέλει ανά πάσα στιγμή απαιτεί προκλητικά η γνωστή πολυεθνική ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ, και γι' αυτό αποφάσισε να μεταφέρει τους 96 εργαζόμενους των τμημάτων της μηχανογράφησης και των συνεργείων σε θυγατρική της, ζητώντας να υπογράψουν νέα σύμβαση, εργασιακού μεσαίωνα.

Η διοίκηση της εταιρίας αποκάλυψε τα σχέδιά της αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή προσπαθώντας να επιβάλει καταστάσεις, αφού τους ανακοίνωσε ότι η μεταφορά τους είναι υποχρεωτική από την 1η του Οκτώβρη. Ταυτόχρονα, με τη σύμβαση που απαιτεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι, καταργεί κάθε δικαίωμα και συγκεκριμένα: Τις ειδικότητες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους όπου θέλει. Τα ωράρια, ώστε να τοποθετεί εργαζόμενους σε βάρδιες και να βρίσκονται stand by 24 ώρες το 24ωρο χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή. Ακόμα προβλέπει τη μετάθεση σε άλλη πόλη ή και χώρα χωρίς δικαίωμα άρνησης και επιπρόσθετης αμοιβής.

Την πλήρη άρνηση και αντίθεση στα σχέδια αυτά δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος των εργαζομένων και έχει καλέσει τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε καμία πίεση και να μην υπογράψουν τις συμβάσεις που προσπαθεί να τους υποχρεώσει η πολυεθνική. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι: «Η εταιρία ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ πρωτοπόρα και καινονοτόμα στον τομέα της, θέλησε να... πρωτοπορήσει και στα εργασιακά, γυρίζοντας τους εργαζόμενους στο 1800». Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος έχει καλέσει όλα τα σωματεία του ομίλου να πάρουν θέση, καθώς δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους 96, αλλά συνολικά τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ