Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμασία χωρίς εμπόδια

Απερίσπαστη συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική

Sportidea

Απερίσπαστη συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική
Το καλύτερο δώρο, μόλις τρεις μέρες πριν την καθοριστική αναμέτρηση με τη Β. Ιρλανδία, δέχτηκε χτες η ΕΠΟ και η Εθνική ομάδα. Η ΟΥΕΦΑ απέστειλε αναφορά - προάγγελο αθώωσης, σχετικά με τις καταγγελίες των Αρμενίων για απόπειρα εξαγοράς. Οπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, το έγγραφο περιέχει αναφορές του Πειθαρχικού Επιθεωρητή που ερευνά την υπόθεση.

Ο αρμόδιος παράγοντας λοιπόν, αρχικά επιβεβαιώνει την ύπαρξη μαγνητοταινιών («ακουστικές καταγραφές αναλύονται και συγκρίνονται με καταγραφές του κατηγορούμενου») και επισημαίνει ότι η έρευνα «δε θα τερματιστεί πριν το τέλος Οκτώβρη». Ομως στηριζόμενος στα στοιχεία που διαθέτει, ως τώρα, εκτιμάει πως «είναι ξεκάθαρο ότι, δεν υπήρξε τίποτα το αντικανονικό και δεν υπάρχουν ενδείξεις από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει ότι, είτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, είτε ο πρόεδρός της, είχαν αναμειχθεί σε οτιδήποτε το αντικανονικό». Η κίνηση της ΟΥΕΦΑ έχει μάλλον εμφανή στόχο κυρίως τη διαφύλαξη του κύρους (δηλαδή της εμπορικότητας) στο προϊόν της (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και αυτό φαίνεται από το κλείσιμο της επιστολής: «Ως εκ τούτου, η κατάσταση στον 6ο Προκριματικό Ομιλο παραμένει ανεπηρέαστη και οι νικητές θα προκύψουν από τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους»... Οπως και να 'χει πάντως, για την ΕΠΟ είναι μια σημαντική και ανακουφιστικότατη εξέλιξη.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται εντατικά και χωρίς σοβαρά εμπόδια, για την αυριανή αναμέτρηση. Ο Ρεχάγκελ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη διάθεση των διεθνών και παρουσιάζεται απόλυτα σίγουρος ότι οι παίχτες του θ' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Πάντως, για ν' αποφύγει και την παραμικρή πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων, συνεχώς τους μιλάει, ώστε να τους κρατάει σε εγρήγορση. Αυτό που κυρίως τους επισημαίνει είναι ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τη χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου και το γεγονός ότι θα έχει αρκετές απουσίες, με αποτέλεσμα να την υποτιμήσουν. Γιατί τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιπλοκών.

Στο μεταξύ την ανάγκη του φιλότιμο κάνει ο τεχνικός της Ισπανίας, Ινιάκι Σάεθ, που δηλώνει ότι «το όνειρό μας είναι να χάσει βαθμούς η Ελλάδα. Η λογική λέει ότι εμείς θα αγωνιστούμε στα μπαράζ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει και ένα μικρό θαύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Εθνική Ελπίδων από την πλευρά της υποδέχεται το αντίστοιχο συγκρότημα της Β. Ιρλανδίας σήμερα, στο γήπεδο της Καισαριανής (ΕΤ-1, 19.00), σε μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα. Αντίθετα χθες οι Παίδες, στο πλαίσιο της 1ης προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Σλοβακία, κέρδισαν 3-0 (8`, 75` Αραβίδης, 44' Πλιάτσικας) το αντίστοιχο συγκρότημα των Νησιών Φερόε. Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι (αύριο) με αντίπαλο την οικοδέσποινα, η ελληνική ομάδα χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Λετονία - Νησιά Φερόε).

  • Οι Βορειοϊρλανδοί επέστρεψαν λίγα εισιτήρια, τα οποία θα τεθούν σήμερα στη διάθεση των φιλάθλων, από τη θύρα 11 του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ