Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ
Αποφασίζουν σήμερα για τη συνέχεια

Τη συνέχιση, αλλά και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς συνεδριάζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων. Στο μεταξύ σήμερα απεργούν για δεύτερη μέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας, ενώ από αύριο Τετάρτη συνεχίζουν με νέα τριήμερη απεργία.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις, η ΚΟΒ υπουργείου Γεωργίας του ΚΚΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της την ανάγκη τα αιτήματα των εργαζομένων να ξεπερνούν τις λογικές των όποιων ιδιαιτεροτήτων των κλάδων, αμφισβητώντας το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής. Πρέπει, συνεπώς, τα αιτήματα να βάζουν στο «κέντρο των διεκδικήσεων το σύνολο των προβλημάτων που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, έξω από τις αντιλήψεις του "εφικτού", της διαίρεσης και της διάσπασης στο όνομα των ιδιαιτεροτήτων. Ο συντονισμένος και επίμονος αγώνας φέρνει τη νίκη».

Ακόμα αναφέρεται στην ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς σήμερα οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ συμβάλλουν στη διάσπαση των εργαζομένων και δε διστάζουν να προχωρούν σε ανοιχτή ή συγκαλυμμένη απεργοσπασία, με στόχο τον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων.

Τέλος, η ΚΟΒ υπουργείου Γεωργίας καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, επιδεικνύοντας το γνωστό πνεύμα αδιαλλαξίας και αυταρχισμού, δε δίστασε να ποινικοποιήσει τους αγώνες και να απαγορεύσει για δύο φορές τη συνέχιση των απεργιών, κονιορτοποιώντας το δήθεν ενδιαφέρον της για τους εργαζόμενους. «Και από κοντά η δήθεν αντιπολίτευση της ΝΔ, η οποία όλες αυτές τις μέρες δε βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει στην ουσία των προβλημάτων και στα αιτήματα, αλλά περιορίστηκε σε ανέξοδη και γενικόλογη κριτική, διαλύοντας τις όποιες ψευδαισθήσεις για στήριξη των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ