Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΤΡΙΚΟΛΑΝ
Αύριο η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της Νάουσας τη νέα τους αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση κυβέρνησης και εργοδοσίας να βάλουν λουκέτο στο εργοστάσιο της «Τρικολάν» και να πετάξουν στο δρόμο τους 120 εργαζόμενους. Το κέντρο των κινητοποιήσεων μεταφέρεται αυτή τη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν, αύριο, Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (ΥΜΑΘ). Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε για την ίδια μέρα την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο εργοστάσιο της «Τρικολάν».

Ολες τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις στη Νάουσα, καλώντας τα συνδικάτα και το λαό της πόλης «να απορρίψουν και να καταδικάσουν την πολιτική που δίνει υπερκέρδη στους επιχειρηματίες και φτώχεια στους εργάτες», με τη συμμετοχή τους και στο αυριανό συλλαλητήριο. Ανάλογο κάλεσμα ενεργητικής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων απηύθυνε και το Εργατικό Κέντρο της πόλης προς όλα τα Εργατικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Η επιχείρηση εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού των αγώνων από τους εκπροσώπους του δικομματισμού στην πόλη, τοπικούς άρχοντες και βουλευτές έπεσε στο κενό. Η αυριανή κινητοποίηση έξω από το ΥΜΑΘ αποτελεί έκφραση της αγανάκτησης των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που, με τη συνεργασία της ΝΔ αλλά και τη συναίνεση του ΣΥΝ, έχει οδηγήσει τη Νάουσα σε μαρασμό, δίνοντας το ελεύθερο στους μεγαλοεργοδότες να μετακομίζουν τα εργοστάσιά τους κατά το συμφέρον των υπερκερδών τους.

Σε τροχιά, εξάλλου, διάσπασης των εργαζομένων στον όμιλο «Κλωνατέξ» μπροστά στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στους αγώνες που αναπτύσσονται, συνεχίζει να κινείται η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου στη «Φάνκο», εργοστάσιο του ομίλου στην Κομοτηνή. Η πλειοψηφία απέρριψε στο χτεσινό Διοικητικό Συμβούλιο πρόταση των ταξικών δυνάμεων στη διοίκηση του σωματείου να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα των συναδέλφων τους στη Νάουσα.

Σε μια προσπάθεια να απομονώσουν τους εργαζόμενους, συνδικαλιστές της πλειοψηφίας επιλέγουν την επιλεκτική ενημέρωση, επιχειρώντας να υπονομεύσουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος και του σωματείου της «Τρικολάν» για συντονισμό όλων των εργαζομένων στα εργοστάσια του Λαναρά.

Η απάντηση στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις ήρθε όλες τις προηγούμενες μέρες από τα εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στη Νάουσα που συμμετείχαν μαζικά στις πανεργατικές κινητοποιήσεις, αλλά και από τους εργαζόμενους της «Οττο Εβρος» στην Αλεξανδρούπολη που δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων τους στην «Τρικολάν». Η συμπαράσταση των εργαζομένων του κλάδου αναμένεται να εκφραστεί μαζικά και στην αυριανή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμένο αντεργατικό μπαράζ (2005-04-05 00:00:00.0)
Ενοχος γιατί απεργούσε! (2004-10-15 00:00:00.0)
«Λουκέτο» από κυβέρνηση και Λαναρά (2004-10-07 00:00:00.0)
Αφού άρπαξε τις επιδοτήσεις βάζει λουκέτο! (2004-09-15 00:00:00.0)
Η επόμενη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη (2003-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ