Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη νέα 48ωρη απεργία

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Οκτώβρη, ύστερα από την πρώτη 24ωρη, που πραγματοποίησαν στις αρχές του ίδιου μήνα «και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας», όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό ΟΤΑ Αττικής. Το Συντονιστικό καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, την Πέμπτη 16 Οκτώβρη και ώρα 10 π.μ.

Η κυβέρνηση εντείνει μέρα με τη μέρα, σημειώνει το Συντονιστικό στην ανακοίνωσή του, την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων σε όλα τα επίπεδα (μισθολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις). Η πολιτική αυτή, που έχει τη συγκατάθεση και τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ, είναι απαίτηση του ίδιου του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή, οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ «έχουν βάλει πλάτη για να περάσει το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που διαμορφώνει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ) φορομπήχτη και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα», ενώ ως κύριο μέλημα έχουν «την εχθρική επίθεση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε βάρος των στελεχών του ΠΑΜΕ».

Το ταξικό δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, επισημαίνει το Συντονιστικό, απορρίπτει αυτές τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και έρχεται σε σύγκρουση με τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, διαμορφώνει στόχους πάλης, που παίρνουν υπόψη τους τις συνέπειες από την αντιλαϊκή επίθεση, αλλά και τις διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων.

Καταλήγοντας, το Συντονιστικό παρουσιάζει αναλυτικά το πλαίσιο αιτημάτων. Μεταξύ αυτών είναι: Μόνιμη σταθερή δουλιά για όλους, καμιά απόλυση εργαζομένου, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, πρόσληψη μόνο μονίμων εργαζομένων, Βαρέα και Ανθυγιεινά στους ΟΤΑ με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ με μειωμένα όρια ηλικίας, κατώτερος μισθός 1.100 ευρών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ