Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργίες γιατρών και εργαζομένων

Οι γιατροί Αθήνας - Πειραιά ξεκίνησαν χτες αποχή από τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία

Με αποχή των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά από τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία ξεκίνησε χτες η νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων στα δημόσια νοσοκομεία. Η αποχή από τα τακτικά ιατρεία και τα χειρουργεία θα συνεχιστεί, σύμφωνα με απόφαση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή (16-17 Οκτώβρη 2003) και γενική συνέλευση της ΕΙΝΑΠ μεθαύριο Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Ερυθρού Σταυρού στις 12 το μεσημέρι.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε απεργίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17 Οκτώβρη 2003. H ΟΕΝΓΕ εξάγγειλε ακόμα δυο 48ωρες απεργίες: Στις 23-24 και στις 30-31 Οκτώβρη 2003.

Πανελλαδική στάση της ΠΟΕΔΗΝ

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 16.10.2003 από τις 10 π.μ.-3 μ.μ. Το διεκδικητικό πλαίσιο περιορίζεται κυρίως στη διεκδίκηση επιδομάτων.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις:

  • Στην Αθήνα στην πλατεία Μαβίλη στις 11 π.μ. και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.
  • Στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα στις 11 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
  • Στην περιφέρεια στις έδρες των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (ΠεΣΥ).
Στάση εργασίας στου «Παπανικολάου»

Στάση εργασίας από τις 8 έως τις 9 το πρωί και συμβολική κατάληψη των χειρουργείων του νέου κτιρίου του νοσοκομείου, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τις επαναλαμβανόμενες (κάθε Τρίτη) κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι απαιτούν την πρόσληψη νοσηλευτικού, παραϊατρικού, βοηθητικού και άλλου προσωπικού για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν και δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων και ασθενών. Αμεσα, ζητούν, την κάλυψη των 102 κενών θέσεων που προβλέπονται για τον παλιό οργανισμό, στον οποίο δε συμπεριλαμβάνονται τα νέα τμήματα και οι κλινικές που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Πενθήμερη απεργία στο ΙΚΑ

Πενθήμερη απεργία για τις 20-25 Οκτώβρη 2003 αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή της και η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις περιορίζονται μόνο στα εργασιακά θέματα των γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ