Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ
Εκλογές με αποκλεισμούς...

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για αποκλεισμό ξενοδοχοϋπαλλήλων από τις εκλογές

Τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, για το γεγονός ότι εμφανίζονται να «τσακώνονται» για τη διεξαγωγή των εκλογών του σωματείου, όταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακριβώς αυτές οι παρατάξεις που όντας στη διοίκηση του σωματείου δεν έκαναν κανονικά τις εγγραφές στο μητρώο μελών.

Με ευθύνη και των δύο παρατάξεων, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, εδώ και χρόνια ακολουθείται η ίδια τακτική. Ανάλογα πώς βολεύει την κάθε παράταξη περνάνε ή «ξεχνούν» να περάσουν εργαζόμενους στο μητρώο. Αυτό ακριβώς έγινε και σε αυτές τις εκλογές όπου εργαζόμενοι εδώ και χρόνια στον κλάδο αλλά και νέοι εργαζόμενοι που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σωματείο, δεν είναι γραμμένοι στο μητρώο του σωματείου και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθούσε η κυβέρνηση, οι δύο συγκεκριμένες παρατάξεις ταυτίζονταν πάντα προς όφελος της εργοδοσίας και σε βάρος των εργαζομένων σιγοντάροντας έτσι να περάσουν αυτά τα μέτρα.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στους «συνδικαλιστές-εργατοπατέρες» που είναι συνένοχοι για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και συνολικά στους εργαζόμενους. Να οικοδομήσουν αγωνιστικό μέτωπο ώστε να ορθώσουν αποτελεσματική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολίτική της κυβέρνησης και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ