Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εντατικά για τα συλλαλητήρια στις 23 Οκτώβρη

Συγκέντρωση σήμερα στο Θριάσιο, περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλιάς

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας στις 7 μ.μ που οργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, αρχίζουν να ξεδιπλώνονται τα συλλαλητήρια που οργανώνονται με πρωτοβουλία του. Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας γι' αυτή την περίοδο θα είναι η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 23 Οκτώβρη στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. Τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γίνονται με στόχο, οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, ενάντια στη συνολική αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκτός από την Αθήνα, και στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, έχουν αποφασίσει και εξαγγείλει συλλαλητήρια στις 23 Οκτώβρη. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στην Αλεξανδρούπολη στις 7 μ.μ. έξω από το δημαρχείο. Στην Ξάνθη στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στο Αγρίνιο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην Αμφισσα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού. Στη Θήβα στις 7μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Λάρισα το συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα γίνει στις 22 Οκτώβρη.

Περιοδείες, συνελεύσεις

Στα πλαίσια αυτά, δυναμώνει η μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του συλλαλητηρίου της Αθήνας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να οργώνουν τους χώρους εργασίας με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις σωματείων.

Σήμερα, περιοδείες θα γίνουν στους παρακάτω χώρους: Ποτοποιία «Μεταξά», ΜΕΒΓΑΛ, Βιομηχανίες Μετάλλου, Νομαρχία Αθηνών, ΥΠΕΧΩΔΕ (ΚΕΔΕ), ΔΕΗ (Ελαΐδας, Π. Φαλήρου, Σαλαμίνας, Διοίκησης Νήσων), Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Σταθμός Λαρίσης του ΟΣΕ και στις φαρμακοβιομηχανίες Καλανίδη, Σταντίστας, Γερολυμάτος, Γκλέβα.

Περιοδείες που συνδυάζουν την προπαγάνδιση της απεργίας του κλάδου, αλλά και του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει για σήμερα και η Συντονιστική Επιτροπή ΟΤΑ στους δήμους: Ανω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής, Παλιό Δημαρχείο Αθήνας, ΕΣΔΚΝΑ (ΣΜΑ Σχιστού και ΧΥΤΑ Α. Λιοσίων), Περιστέρι (παιδικοί σταθμοί), Δάφνης, Χαϊδαρίου. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία των δήμων Καλιθέας, Χαλανδρίου, Ελληνικού, Κερατσινίου, Βούλας, Νίκαιας, Βριλησσίων, Ηλιούπολης, Αιγάλεω.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει προγραμματίσει τις παρακάτω περιοδείες: 16/10 στις καθαρίστριες του Εφετείου και στις Μεταφορικές εταιρίες στην οδό Ορφέως, 17/10 στα συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και της Κεντρικής Τράπεζας, 20/10 στα συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία Λαϊκό και Ιπποκράτειο και στην εταιρία ταχυμεταφορών Σπίντεξ στο Βοτανικό, 21/10 στην εταιρία παροχής υπηρεσιών ΑΞΙΟΝ ΠΛΑΝ και στην εταιρία σεκιούριτι Γουάικένχαντ. Ακόμα, το Σωματείο Κωνσταντακάτου θα πραγματοποιήσει περιοδείες στις 14, 16 και 17 Οκτώβρη στα καταστήματα Καματερού, Περιστερίου, Κηφισού, Λυκόβρυσης, Λ. Αθηνών και στο Κερατσίνι. Ενώ το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στα ξενοδοχεία του Συντάγματος (Ηλέκτρα, Αστήρ Ολύμπικ κ.ά.), στο Χίλτον και Κάραβελ, στα ξενοδοχεία Ledra Marriot και Χανδρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ