Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέλευση της ΠΕΣΑΘΕΑ

Κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

Στις 7.10.2003 πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ). Κατάμεστη η αίθουσα της Πειραιώς 6 (στα γραφεία της ΠΟΑΟ - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων), και εξαιρετικά ενθουσιώδης και αγωνιστική η ατμόσφαιρα. Στο άνοιγμα της συνέλευσης σημειώθηκε για άλλη μια φορά η απουσία του εκλιπόντος προέδρου Γιάννη Τσαγκάρη με μεστά λόγια για το ρόλο και τη συμβολή του στη δουλιά και στους αγώνες της Ενωσης.

Τον απολογισμό δράσης έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΣΑΘΕΑ Τάσος Λυμπερόπουλος ο οποίος, αρχικά, αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση, στις εξελίξεις, ειδικά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ, καθώς και στους αγώνες του λαού μας ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη θέση της κυβέρνησης στο πλευρό των ΗΠΑ και της ΕΕ και για τα άλυτα και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Σχετικά, ο ομιλητής εξήρε τη συμμετοχή των μελών της Ενωσης, γενικά των Αναπήρων και Θυμάτων της Αντίστασης και όλων των αγωνιστών στις κινητοποιήσεις κατά του πολέμου, και στους μαζικούς αγώνες για τα δίκαια αιτήματα του λαού και της νεολαίας μας. Για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλιά. Για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ειρήνη. Ενώ τόνισε την ανάγκη της δραστήριας συμμετοχής στην εκλογική μάχη.

Στην ομιλία του ο Μηνάς Ξεκομνηνός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Συνταξιούχων Αναπήρων - Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ) τόνισε ότι οι ανάπηροι πρέπει ορθοί να δίνουν παντού το «παρών»! Ο Γιώργος Τσολακίδης αναφέρθηκε στη δράση του ΔΣ και επέμεινε στην πλήρη ηθική και υλική αποκατάσταση των αναπήρων και των θυμάτων. Ο Παναγιώτης Κυμιατζής, αντιπρόεδρος, διάβασε κείμενο για τους συνταξιούχους. Ενώ ο Σταύρος Γκουβούσης διάβασε ένα συγκινητικό ποίημα.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΑΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων) ο Γιώργης Μωραΐτης, πρόεδρος, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό. Και απαίτησε να συγκεντρωθεί η προσοχή στη μάχη των εκλογών με στόχο την όσο το δυνατό πιο μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ.

Μετά τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και διευκρινίσεις σε ορισμένα θέματα, ο πρόεδρος της Συνέλευσης Αθ. Χασιώτης διάβασε το ψήφισμα. Ολες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα. Και η ΠΕΣΑΘΕΑ ξεκινάει τη δράση με νέα δύναμη και πλουσιότερες εμπειρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ