Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάλγητη πολιτική απέναντι στους ανάπηρους Αντιστασιακούς

Η ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική υποτέλειας και υποβάθμισης των δικαιωμάτων των ανάπηρων Αντιστασιακών

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ) με ψήφισμα που ενέκρινε το 4ο Συνέδριό της που έγινε το περασμένο Σάββατο, «εκφράζει την αντίθεσή της στην ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που υπακούει και σέρνει τη χώρα πίσω από τα κελεύσματα των Αμερικάνων και Δυτικοευρωπαίων ιμπεριαλιστών και όλων των οργανισμών τους (ΝΑΤΟ - ΕΕ κλπ.), με τους τυχοδιωκτικούς πολέμους σε όλο τον κόσμο θέτοντας σε κίνδυνο τα ιερά και απαραβίαστα εθνικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας».

Ετσι, με το ψήφισμα, οι ανάπηροι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα, απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση:

«Να απαλλάξει τη χώρα και το λαό μας από όλες τις ιμπεριαλιστικές κηδεμονίες που με την πολιτική της επιβάλλει. Να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από τα ιμπεριαλιστικά μέτωπα (Αφγανιστάν, Αλβανία, Κόσσοβο κλπ.). Να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και ο ελληνικός στρατός να παραμείνει εθνικός χωρίς μισθοφορικά τμήματα και πραιτοριανούς του ΝΑΤΟ. Να μην αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο και το πρόβλημα της Κύπρου να λυθεί με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Με άλλο ψήφισμά της που απευθύνεται προς τη Βουλή, η ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «εξακολουθεί να εφαρμόζει την "αναπηρική νομοθεσία" σε βάρος του συνόλου του αντιστασιακού κινήματος» και, έτσι, «μένουν σε εκκρεμότητα όλα τα σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα των αντιστασιακών όπως και, ειδικότερα, των αναπήρων αγωνιστών. Και, παρά τις υποσχέσεις παραμένει ανάλγητος ο εμπαιγμός των αρμοδίων παραγόντων σε βάρος μας», τονίζεται. Με το σχετικό ψήφισμα από το 4ο Συνέδριο της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ που έγινε το Σάββατο στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων - ΠΟΑΟ, και όπου ο πρόεδρος Μηνάς Ξεκομνηνός ανέπτυξε τα αιτήματα και τα προβλήματα των αναπήρων της Αντίστασης, ζητείται, επιτέλους, να υπάρξει τροποποίηση της αναπηρικής νομοθεσίας ώστε να εξισώνονται στα δικαιώματα (νοσηλεία, επιδόματα, ταυτότητες κλπ.) οι Ανάπηροι της Αντίστασης και του ΔΣΕ με τους ανάπηρους όλων των πολέμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ