Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Να απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, με την οποία ζητούν να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία που βρίσκεται απέναντι από σχολεία της πόλης

Την άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από σχολεία της Χαλκίδας, αλλά και γενικότερα από κατοικημένες περιοχές, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος.

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισημαίνουν ότι οι μαθητές και γονείς από τα Δημοτικά Σχολεία 10ο και 12ο της Χαλκίδας για άλλη μια φορά, όπως πριν λίγο καιρό, με κινητοποιήσεις και πορείες απαίτησαν την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σχολεία και σε απόσταση μόλις 30 μέτρα από αυτά. Μάλιστα, οι γονείς κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της COSMOTE, τα οποία εκδικάστηκαν χωρίς να εκδοθεί ακόμα η απόφαση.

«Η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές - σημειώνεται στην Ερώτηση - προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία για τις επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των κατοίκων, πολύ δε περισσότερο στην υγεία των μικρών παιδιών, με αποτέλεσμα κοινωνική αναστάτωση και κινητοποιήσεις».

Οι τρεις βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών εάν θα παρέμβει, προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE από τα σχολεία της Χαλκίδας και αν θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να απαγορευτεί η εγκατάσταση τέτοιων κεραιών σε κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προχτές για δημόσια διαβούλευση, το άρθρο 16 του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, το οποίο προβλέπει ότι οι κεραίες θα πρέπει να βρίσκονται, τουλάχιστον 300 μέτρα από σχολεία, νοσοκομεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ούτε λίγο - ούτε πολύ δηλαδή, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι εγκυμονούνται κάποιοι κίνδυνοι για όσους βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από κεραίες. Αντί, όμως, να δώσει την απαιτούμενη λύση, επιχειρεί να μεταθέσει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ