Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό διωγμόν οι βιοτέχνες στο Γκάζι

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες, οι εργαζόμενοι στις βιοτεχνίες και οι κάτοικοι της περιοχής Γκάζι, οι οποίοι στην ουσία βρίσκονται υπό διωγμό, σημειώνει, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου.

Βιοτέχνες, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής «ζουν από το 1987 - '88 τον αργό θάνατο», αφού από τότε μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται καμιά οικοδομική εργασία στην περιοχή. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, είναι οι εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση και από άποψη ασφάλειας και από άποψη συνθηκών δουλιάς. Εκτός του κινδύνου να πέσουν και να καταπλακώσουν εργαζόμενους και τον εξοπλισμό τους, οι άνθρωποι αυτοί δεν τολμούν να κάνουν καμιά επένδυση, γιατί από τότε ζουν με την απειλή να διωχτούν από την περιοχή. Οι αιτίες, που, κατά καιρούς, τους ανακοινώνονται για την απαγόρευση, είναι διάφορες, όπως η ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων ή ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παράλληλα, όμως, με αυτούς που είναι υπό διωγμό, διάφοροι μεγαλοσχήμονες, στα ίδια τετράγωνα, αγοράζουν γη και κτίρια και αυτά τα τετράγωνα εξαιρούνται από την αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αφ' ενός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να μη χάσουν τη δουλιά τους όχι μόνον οι δεκάδες βιοτέχνες, αλλά και μερικές εκατοντάδες (περίπου 400) εργαζόμενοι στις βιοτεχνίες και, αφ' ετέρου, αν εξετάζει την περίπτωση να τους δοθεί η άδεια για να επιδιορθώσουν τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ