Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τις ελλείψεις στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στη 1 το μεσημέρι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που εξακολουθούν στα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, διαψεύδοντας την ειδυλλιακή εικόνα που είχε εμφανίσει και αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας. Στο μεταξύ, τα οικονομικά της εκπαίδευσης απασχόλησαν τη χτεσινή συνάντηση εργασίας του υπουργού Παιδείας με τον υπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Το ζήτημα των κενών στα σχολεία τέθηκε ανάμεσα σε άλλα κατά τη χτεσινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), με τον υπουργό Παιδείας και οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ εισέπραξαν, σύμφωνα με τους ίδιους, υποσχέσεις για επίλυση του ζητήματος την ερχόμενη βδομάδα. Διαμαρτυρίες για τα κενά στα σχολεία φτάνουν από διάφορες περιοχές της χώρας και οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την προσπάθεια να καλυφθούν με υποχρεωτικές υπερωρίες και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, προσλήψεις ωρομισθίων και συμπτύξεις τμημάτων, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να εξοικονομήσει πιστώσεις.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των γονιών έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα του ολοήμερου σχολείου, το οποίο επισήμαναν ότι λύνει κοινωνικά, αλλά όχι εκπαιδευτικά, προβλήματα αλλά και τα ζητήματα των ελλείψεων, της διπλοβάρδιας, των σχολικών επιτροπών και των μαθητικών συμβουλίων.

Στο μεταξύ, με επιστολή προς το νομάρχη και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ ζητούν να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του επόμενου νομαρχιακού συμβουλίου το θέμα της τραγικής κατάστασης των σχολείων της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρονται στις περιπτώσεις Μενιδίου, Βαρνάβα, Καπανδριτίου κλπ. και πολλά ΤΕΕ σε Ραφήνα, Κορωπί, Λαύριο κλπ. και δημοτικά και νηπιαγωγεία ορισμένων περιοχών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, στην περιοχή των Μεσογείων τα κενά φτάνουν τα 225.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο για ασφαλή σχολεία και ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους (2021-09-14 00:00:00.0)
Απαιτεί να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών (2018-11-22 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών (2018-09-28 00:00:00.0)
Διήμερο δράσης την άλλη βδομάδα (2013-02-22 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο καθεστώς αναπληρωτών - ωρομισθίων (2006-03-18 00:00:00.0)
Δίωξη διευθύντριας «διότι δεν συνεμορφώθην...» (2005-12-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ