Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συμφωνία σε «θολό» τοπίο...

Συμφωνία στην πολιτική γραμμή στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και της οικονομίας, προέκυψε κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ των Κ. Καραμανλή και Κ. Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένει «θολό» το τοπίο όσον αφορά την αποχώρηση ή μη του επιτίμου προέδρου από την πολιτική, τροφοδοτώντας πλήθος σεναρίων γύρω από το εσωκομματικό παιχνίδι εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρηγίλλης, στη χτεσινή ημίωρη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον επίτιμο συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία, με τον Κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η ΝΔ πρέπει να «καταδείξει την εικόνα της πραγματικής οικονομίας», ακριβώς για να προετοιμαστεί το έδαφος για πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής παρέπεμψε στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύεται «η αξιόπιστη πολιτική» του. Ο Κ. Καραμανλής τον ενημέρωσε επίσης για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αγκυρα, πλέκοντας το εγκώμιο του Ερντογάν για τις «μεταρρυθμίσεις» που επιχειρεί.

Η συνάντηση των δύο αντρών αναζωπύρωσε τη φιλολογία γύρω από το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κ. Μητσοτάκη από την ενεργό πολιτική ζωή, γεγονός που υποχρέωσε τον επίτιμο να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι συζητήθηκε το θέμα στη συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή. Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος στο χρόνο που θα κρίνουν κατάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ