Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ Β/ Δ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις

Μέρα διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική η 5 Νοέμβρη στη Β/Δ Ελλάδα

Η Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003 καθορίζεται ως ημέρα διαμαρτυρίας σε όλη την περιοχή της Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, με οποιαδήποτε μορφή αποφασίσουν οι τοπικοί φορείς κατά νομό, όπως αποφάσισε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων που είχε γίνει στην Πρέβεζα. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα το πλαίσιο δράσης κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύσκεψη είχε απασχολήσει το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων Ιδιωτικών υπαλλήλων της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Κοινή, ομόφωνη εκτίμηση της σύσκεψης ήταν ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στις αντιλαϊκές θέσεις και προθέσεις της. Υποβαθμίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και στην ομηρία των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η νέα επέλαση κατά των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων σηματοδοτείται με αιχμή του δόρατος το ωράριο λειτουργίας και την απελευθέρωσή του, που θα οδηγήσει σε παραπέρα υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε αγωνιστική διεκδίκηση για αναβαθμισμένη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, με παροχές υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες δωρεάν και ισότιμες για όλους. Να αγωνιστούν ενάντια στον εκτοπισμό και αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και τη μονοπώληση της αγοράς από ελάχιστα μεγαλοκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες.

Στο πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα, εκτός της μέρας διαμαρτυρίας, προβλέπονται ακόμα: Εκτακτες συνεδριάσεις των ΔΣ για συντονισμό τους σε επίπεδο νομού. Συσκέψεις, συνελεύσεις των Σωματείων. Διακίνηση ενημερωτικού υλικού στα μέλη, σε άλλους φορείς, στο σύνολο της κοινωνίας και των κατοίκων. Επίσης αποφασίστηκε το ψήφισμα να σταλεί στα δευτεροβάθμια όργανα των άλλων περιοχών για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Και να κληθούν οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ. να αποφασίσουν πανελλαδική απεργία στα τέλη Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ