Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ
«Δεν τραβάει η ευρωπαϊκή οικονομία»

Προβλήματα και με τη Διακυβερνητική

Σε συνέντευξη Τύπου στο «ΑΛΦΑ ΡΑΔΙΟ», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα, είναι προφανές. Δεν τραβάει η ευρωπαϊκή οικονομία. Τώρα πόσο θα κρατήσει αυτό θα δούμε, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, αλλά πάντως είναι φανερό ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Αρα, πρέπει να δει κανείς τι θα κάνει. Υπάρχει, λοιπόν, μια πρόταση για να προωθηθεί αυτή η διαδικασία η αναπτυξιακή, μέσα από βασικά έργα υποδομής. Υποδομής, που θα είναι τα διασυνοριακά δίκτυα κι αυτό εμάς μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, πρόκειται για έργα τα οποία θα καλύψουν τους τομείς τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, μεταφορών. Συμφωνούμε, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να δέσουμε αυτά τα έργα και με την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης αυτού του χώρου, κάτι που είχε αποφασιστεί και στη διάρκεια της Προεδρίας μας.

Μας ενδιαφέρει να δέσουμε τις επενδυτικές αυτές πρωτοβουλίες με την περιφερειακή πολιτική, έχουμε πάντα τις περιφερειακές ανισότητες πολύ περισσότερο και με τις νέες χώρες, και θέλουμε να δέσουμε επενδύσεις με κάλυψη χασμάτων και κάλυψη ανισοτήτων. Θέλουμε να συνδέσουμε, να διασυνδέσουμε χώρους, για παράδειγμα στην Ελλάδα έχουμε πάντα το τεράστιο πρόβλημα να διασυνδεθεί με τον ευρωπαϊκό χώρο, άρα να περάσει μέσα από περιοχές, όπως είναι η Αλβανία, η Κροατία, η Σερβία».

Αναφερόμενος στη Διακυβερνητική, σημείωσε πως «είναι ορατό και πιθανό - αυτό το συμπέρασμα μπορώ να βγάλω εγώ παρακολουθώντας τις εξελίξεις - ότι θα υπάρξουν διαδικασίες, που θα πάνε αρκετά πέρα από το Δεκέμβρη, χρονοβόρες διαδικασίες, στις οποίες θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα. Κι εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ζητήματα, αλλά πάντως η θέση η δική μας είναι να μην εμφανιστεί η Ευρώπη να τινάζει στον αέρα το Σχέδιο Συντάγματος, το οποίο κατατέθηκε μετά από πολύ κόπο από τη Συνέλευση και συζητάμε ατερμόνως για όλα τα θέματα και δεν καταλήγουμε πουθενά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ