Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΘΕΡΑ στο πλευρό των εργαζομένων

Οι εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

  • Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια.
  • Οι αγώνες για επιμέρους ζητήματα κλαδικού χαρακτήρα έχουν τη σημασία και την αξία τους, δεν μπορούν όμως να είναι αποτελεσματικοί, δεν μπορούν να ανατρέψουν από μόνοι τους την αντιλαϊκή πολιτική, που επιτίθεται πολυμέτωπα.
  • Η απάντηση και αντεπίθεση πρέπει να γίνει μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης και δράσης όλων των εργαζομένων με αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να συγκρούονται με τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εργασία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία και στο σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων.
  • Ο αγώνας θα γίνει πιο αποτελεσματικός όταν οδηγεί και στη σωστή πολιτική επιλογή. Στη μάχη των εθνικών εκλογών οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ. Το συνολικό άθροισμα του δικομματισμού να μειωθεί.
  • Δίχως αλλαγή στον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ματαίωση των αντιλαϊκών σχεδίων που πρόκειται να ξεδιπλωθούν αμέσως μετά τις εκλογές.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ