Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Θέατρο
Επαναλήψεις για αρχή

«Ο χορός του θανάτου» στο ΚΘΒΕ
«Ο χορός του θανάτου» στο ΚΘΒΕ
Με δύο επαναλήψεις ξεκίνησε η χειμερινή θεατρική περίοδος για το ΚΘΒΕ. Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, επαναλαμβάνεται το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Χορός του Θανάτου», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, σκηνικά Τίτης Κυριακίδου, κοστούμια Χρήστου Μπρούφα, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη. Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέφανος Κυριακίδης, Δημήτρης Σιακάρας. Το έργο ανεβαίνει στη διασκευασμένη εκδοχή του από τη Μαργκερίτ Ντιράς σε μετάφραση Κλαίρης Μητσοτάκη. Ο «Χορός του Θανάτου» που γράφτηκε το 1900 είναι από τα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας και ταυτόχρονα ένα έργο εξαιρετικά μοντέρνο. Ο μεγάλος Σουηδός δραματουργός αναφέρεται στην αιώνια σύγκρουση του αρσενικού με το θηλυκό, μιλώντας για το μίσος σαν την άλλη όψη της αγάπης.

Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ, επαναλαμβάνει την παράσταση για παιδιά και νέους, που βασίζεται σε δύο παραμύθια της λαϊκής μας παράδοσης: «Το αθάνατο νερό» και «Η όμορφη Αρτανασή». Το πρώτο παραμύθι καταγράφηκε στο 1880 στην Οδησσό και το δεύτερο στη Σμύρνη, λίγο πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Και τα δυο παραμύθια μιλούν για τη ζωή και το θάνατο», σημειώνει ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος και προσθέτει ότι τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια είναι αδικημένα, γιατί ο κόσμος έχει στραφεί στη Δύση και αγνοεί τα ελληνικά παραμύθια, αλλά γνωρίζει τη "Χιονάτη" και την "Κοκκινοσκουφίτσα"». Παίζουν: Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Ερατώ Πίσση, Γιώργος Ρούφας, Κατερίνα Σαγιά, Αννη Τσολακίδου, Μαρία Φράγκου. Παίζει μουσική επί σκηνής ο Χρήστος Ερκέκογλου.

Ενώ, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, την Κυριακή, ανεβαίνει το ποιητικό αριστούργημα του Σαιντ Εξυπερύ «Ο μικρός πρίγκιπας», έργο πανανθρώπινο, που αγαπήθηκε όσο λίγα. Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη ήχους, μουσική και χρώματα, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο του αγαπημένου Μικρού Πρίγκιπα. Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος. Σκηνικά - κοστούμια: Σωτήρης Στέλιος. Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας. Χορογραφία: Ελενα Τοπαλίδου. Παίζουν: Ιπποκράτης Δελβερούδης, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παναγιώτης Κλίνης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ