Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιμένουν αγωνιστικά

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ, σε αντίθεση με τους μόνιμους που ανέστειλαν τις απεργίες τους, με απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΠΟ, μετά τη συνάντησή της με την ηγεσία του υπουργείου, που «διεξήχθη μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης...».

Το κλίμα όμως είναι τελείως διαφορετικό στους συμβασιούχους, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ (11 π.μ.). Οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν αύριο (με συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων) και τη Δευτέρα, με γενική συνέλευση στο θέατρο «Λαμπέτη».

Εξάλλου, 144 μόνιμοι αρχαιολόγοι του ΥΠΠΟ υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους, τονίζοντας: «έχουν περάσει δέκα χρόνια από τον τελευταίο διαγωνισμό για πλήρωση θέσεων αρχαιολόγων αλλά και από τις μαζικές μονιμοποιήσεις των μέχρι τότε συμβασιούχων και το ΥΠΠΟ συνεχίζει να εφαρμόζει την ίδια μέθοδο, με νέες γενιές συμβασιούχων, πολλοί από τους οποίους εργάζονται 10-12 χρόνια, και οι οποίοι έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Το ΥΠΠΟ, αντί να εντάξει αυτούς τους συναδέλφους μας στο μόνιμο προσωπικό του υπουργείου και να επιλύσει επιτέλους το κοινωνικό πρόβλημα που το ίδιο δημιούργησε, προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την πλήρωση 85!!! μόλις θέσεων αρχαιολόγων, από τις 600 νέες οργανικές θέσεις που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς Οργανισμός του ΥΠΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ