Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
«Στο σφυρί» οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις!

Αυτό ομολόγησε χτες ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ

«Στο σφυρί» ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, και μάλιστα άμεσα, ώστε μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων οι επενδυτές να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν! Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων του συνεδρίου του περιοδικού «Εκόνομιστ» με θέμα «Η οικονομική Ολυμπιάδα του 2004».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει την παραχώρηση σε ιδιώτες των εξής εγκαταστάσεων: Ιππόδρομος (σ.σ. μαζί με το ιπποδρομιακό στοίχημα), μαρίνες Φλοίσβου, Φαλήρου, Αγίου Κοσμά, εγκαταστάσεις στο λιμενοβραχίονα του Αγίου Κοσμά, τα γραφεία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε Νίκαια, Γαλάτσι, Περιστέρι και Ανω Λιόσια, Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, Βασικό Κέντρο Τύπου, δίπλα στο ΟΑΚΑ, εγκαταστάσεις του Ελληνικού και αυτές που δημιουργήθηκαν για το αγώνισμα του σλάλομ. Ετσι, τα Ολυμπιακά έργα, που τα χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, θα μείνουν κληρονομιά μετά το 2004 στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός έδωσε μια σειρά από στοιχεία για τις δαπάνες των Ολυμπιακών έργων, που αφορούν στην περίοδο 2002-2004. Σύμφωνα με αυτά, οι δαπάνες έργων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται να ανέλθουν στα 4,5 δισ. ευρώ και αν συνυπολογιστεί και ο ύψους 2 δισ. ευρώ προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004», το συνολικό ύψος των δαπανών, σύμφωνα με τον υπουργό, θα ανέλθει στα 6,5 δισ. ευρώ. Ποσό αρκετά υποεκτιμημένο, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν ότι μόνον οι δαπάνες των έργων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό τον προηγούμενο Σεπτέμβρη είχαν φτάσει τα 5,5 δισ. ευρώ με δυναμική να κλείσουν στο τέλος του 2003 στα 6 - 6,3 δισ. ευρώ.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που παίρνει η κυβέρνηση, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο «μνημόνιο συνεργασίας» που υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» και έχουν πάρει τη μορφή του προγράμματος επιχειρηματικής συνεργασίας Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή των επιτευγμάτων του ιδιωτικού κεφαλαίου σε ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη χώρα μας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, η προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας με την Κίνα, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων θα επιδιώξουν να πουλήσουν τεχνογνωσία στο Πεκίνο (την πόλη που το 2008 θα διοργανώσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ